Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

mých 18 let :-)

29. 12. 2001
2
0
1253
Autor
Petulka

18 let zpátky, co zahlédla jsem poprvé svět. Začalo to slůvky - papů, ham ! Byla to láhev, ze které jsem strhla zátku, aniž bych si hlídala jakým způsobem a jak rychle.

Otevřela jsem si mnoho cestiček a způsobů kudy se dát plavat, klesat ke dnu...

Zvolila jsem si však tuto. Možná jsem si ji však nevybrala sama, ale směrovou šipku mi ukázal ,, ten nahoře ,,

Nemůžu říct, zda je ta správná,  zda se mi plave lehce. Tvrdit však, že se proti mně žene silný proud...možná občas, ale ten zlobí asi každého z nás.

Tu potkávám rybičky, které se přidají ke mně a já k nim a proplouváme životem pospolu. Ale často se střetávám i se žraloky - lidmi bez citů a pochopení. Ale můj život nestojí pouze na ostatních. Ale hlavně si ho utvářím sama. A vím, že jaký si ho udělám, takový ho mám, do dnešních osmnáctin jsem ho měla a v dalších letech ho míti budu. Má láhev možná skrývá hrozivé, smutné, (třeba i katastroficé ) útesy, netuším, co přede mnou v hlubinnách chystá a co mě čeká. Jen můžu říct, že po celých osmnáct let, jsem po ní chtěla, aby mi nebylo právě těch osmnáct. Až dnes chápu, že to byla troufalost. Ne tak troufalost, jako hloupost. Listovat kalendářem stránky nazpět, jsem už vzdala také... mnohým nepříjde tento věk nijak významným, jiným, než prostě - jsem o rok starší, jsem už dospělák...

Ale já vidím, že už jsem ve třetině láhve, v cestě, která se viditelně rozšířila a já teď stojím na další křižovatce......


Stepca
03. 01. 2002
Dát tip
...... tak alespoň dodatečně: "Všechno nejlepší." :-). No hele. Ty úvahy k tomu prostě patří no a navíc je to příjemné počteníčko. Tip.

Rising_Star
29. 12. 2001
Dát tip
má to nápad

Astalavista
29. 12. 2001
Dát tip
Petulko, takhle nad tím nemá smysl uvažovat. Než mi bylo 18, těšil jsem se na ten den až mi bude a pak mi pak mi přišlo zvláštní, že je to tady a nic se nezměnilo. A kdoví, třeba nejsi ve třetině, ale ve čtvrtině či pětině. Ale o těch zlomkách přemýšlej teprve tehdy, až se čitatel přiblíží na dostřel jmenovateli. Pak na to bude vhodná příležitost....:)

mistr
29. 12. 2001
Dát tip
Chtěl bych mít tvých 18.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru