Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

filosofická otázka na tělo

09. 11. 2011
3
9
1473
Autor
Josephina
je přípustný chtít aby úča při platu 18 litrů netto měla povinnost udělat lidi a vzdělance ze třiceti nevycválanců na který "rodiče" kašlou a zapomínaj je do noci před kompem?

9 názorů

VH64
02. 12. 2011
Dát tip
Nejsem si jistý, že to sem patří... Nejen ta "úča", ale každý zdravý člověk si od určitého věku o sobě do značné míry může, chce-li, rozhodovat sám. Drží jí na tom místě, pokud se jí na něm opravdu nelíbí, něco? Co? Jistěže to je přípustné, když neodešla.

pampelin
27. 11. 2011
Dát tip
Někdo musí tlačit ty dveře z druhé strany

Lucie-at
11. 11. 2011
Dát tip
ono je to nutný pro náš dobrej pocit z toho našeho západního bohatství, by děcka chodily dlouho do školy, pointa je pak jak pro dobro všech do lidí, kteří budou celý život stejně pracovat nastrkat co nejméně tak, aby to společnosti vyhovovalo (přečti si továrnu na absolutno - zhruba tak by vypadal svět, kdyby všichni byli vzdělanci), protože střední či bohatá třída (tedy platem) všichni být nemůžou, že. (viz článek respektu o školství) ps. díky bohu že vzdělání je tak snadno přístupné a neplatí se školné. jinak by mě rodiče poslali už před dvěma rokma do prdele aby si papa mohl koupit třicátej pátej noutbůk...

Prosecký
10. 11. 2011
Dát tip
Úvodem mé kritiky upouzorňuji, že mám před sebou na vysoké škole každou středu 4 hodiny 78 nevycválanců a ti mají docházku dobrovolnou! Co to je přípustné? Každý si volí své povolání dobrovolně a nikdo nenutí ani učitele, aby učili, ani lékaře, aby léčili. Ať si jdou (tedy především ti lékaři)! Jeden z nich, Vaud, je nám dobře známý. Odešel a nic se nestalo. Chyba je: a) v přílišné demokracii žáků, b) v příliš nízkých nárocích (a to přímo souvisí s platem. Proč se namáhat za tak málo peněz. Taková referentka na malém městě vydělá více při třetinové námaze), c) v úplné odtrženosti "osnov od praxe", d) v přílišné gesci státu ve školství. Řešením je: a) školné, b) změna obsahu vzdělávání, c) odbourání nesmyslně dlouhého a příliš přístupného vzdělávání. Nejen vysoká škola, ale i gymnázium nebo technická škola by měly být jen pro talentované a schopné.

papouch
09. 11. 2011
Dát tip
..tak by Tě zabila už tenkrát, Zdeňku :-)) (néé, sranda)

Lyryk
09. 11. 2011
Dát tip
pamatuju si do dneška jednu úču, jak jsem ji zlobil, zdánlivě ignoroval a neposlouchal, zejména její heslo: láska je zodpovědnost, a dneska podle ní přemýšlím, dal jsem se na poezii, kdyby to věděla..

Fouraix
09. 11. 2011
Dát tip
děláš co máš ve smlouvě, za tolik kolik máš ve smlouvě, účo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru