Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kluci s koulema

30. 11. 2011
8
9
1341
Autor
houmles

Bylo nebylo... Pozor, děti!

Je život vážný, nebo vtip? Každý si kouli svou valí Jaký si vybrat archetyp? Sisyfos - velký, chrobák - malý. Sisyfos kouli svou zásadně valí vzhůru do kopce čímž se chce zcela nápadně odlišit od hrdobce. Koule než dosáhne vrcholu a jemu dojde sil Smýkne se, skutálí se dolů a zas je tam, kde byl... Chrobák si zatím po lese posílen kapkou rosy tykadly s brouky potřese a pozoruje vosy Dobře si vyber, kým chceš být jak je tvůj ideál silný Můžeš se za něj lopotit či život s hovnem - však klidný.

9 názorů

auxilium
02. 12. 2011
Dát tip
Poslání básně skvěle vystihuje prolog. Trefné a neotřelé. Super! Já dávám tip už jen za ten prolog:))

Agibail
30. 11. 2011
Dát tip
:-))*

Danny
30. 11. 2011
Dát tip
nápadité :)*

houmles
30. 11. 2011
Dát tip
...a opraven jeden absolutni rym, kterej vznikl chybnym prepisem z papiru (kupodivu to oproti starymu Jachymovi neboucham rovnou do stroje)

houmles
30. 11. 2011
Dát tip
...a kurva... to jsem zil v bludu, ze jsou ta yi obracene.. opraveno abych nebyl za curina (pozde, ja vim). A k tomu zivotu hmyzu, to je trochu o necem jinem, hosku. Mozna tu jista souvislost bude, ale rozhodne to neslouzilo, neslouzi ani nebude slouzit za zaklad tohoto prisprostle nazvaneho kadroveho dotazniku.

...ano, velmi dobre...az (mj.)na to, ze se (uz leta letouci) pise Sisyfos:D... ...>paralelu s genialnim dilem Capku Ze zivota hmyzu radsi ani nehledat:D

dobré téma i provedení :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru