Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prkna, co znamenají svět

28. 12. 2011
0
0
256
Autor
Sumiko-chan

Jedna starší povídka, která mě napadla při návštěvě divadla....

,Konečně zase pátek' zaradoval se Lucas. Ne, že by se radoval z toho, že končí škola a začíná víkend. On se radoval z toho, že bude opět pomáhat v divadle a jako odměnu za svoji pomoc se bude moci kouknout na večerní představení, kde uvidí JEHO!
Hned jakmile naposledy zazvonilo se vyřítil ze školy. Běžel směrem k divadlu, kde ho už kulisáci očekávali. Každá ruka, která byla schopna práce se jim hodila.

Přiřítil se do divadla za čtvrt hodiny. To byl snad jeho rekord. Hodil si batoh do šatny ke klukům a šel směrem k pódiu, kde kluky tušil. A opravdu, byly už tam a připevňovaly nějakou scénu. Pozdravil je a přidal se k nim. Kecali o všem možném, od školy přes fotbal k divadlu.

Čas utíkal strašně rychle a nadešel čas generálky před večerním vystoupením. Kdo chtěl, tak se sbalil a pádil domů. Já ale zůstal. Chtěl jsem ho vidět, večer budu mít bůhví jaké místo, tak si to teď chci vychutnat.
Posadil jsem se doprostřed přízemí a díval se na zkoušku muzikálu Fantom opery. A on hrál Fantoma. Ta postava mě sama o sobě fascinovala, ale ve spojení s ním, byla přímo kouzelná ba až nadpozemsky krásná.
Rozezněli se úvodní tóny ústřední písně a já zatajil dech. Miloval jsem tento muzikál. Bylo to ohromné! Jako na každé generálce bylo vše ve zkratce, ale i tak jsem si vychutnával celou tu atmosféru. Budu si muset vlézt na druhý balkon, neboť tam se objevoval fantom v době, kdy nebyl na pódiu. Jak rád jsem se na něj díval.
Byl vyšší než já, a měl i mužnější postavu, široká ramena a úzké boky. Prostě, radost se podívat.

Podíval se na hodinky a zjistil, že už zbývá pouhá tři čtvrtě hodinka do začátku představení. Viděl ho už několikrát, ale těšil se, jako by ho měl vidět poprvé.

***

Seděl na balkóně a netrpělivě očekával příchod svého "anděla hudby" jak si ho pojmenoval.
Po páté písni se konečně ukázal. Ve svém černém vlajícím plášti a s maskou na obličeji.
Lucasovi zaplesalo srdce, a celou dobu, kdy byl na balkóně, na něm mohl oči nechat. Doufal, že by si ho někdy mohl všimnout, ale zatím čekal marně.

***

Netušil však, že objekt jeho snů si ho už dávno všimnul, jen netušil, jak ho oslovit. Rozhodl se to řešit jednoduše, věděl, že po vystoupení vždy čeká u vrátnice a pozoruje, kdo projde kolem. Plán byl jednoduchý, prostě ho oslovit.

***

Jako obvykle seděl u vrátnice a čekal. Na co? Ani nevěděl, asi na zázrak, který se nemůže stát.
Najednou se za ním ozvalo: "Ahoj, já jsem Nick. Všiml jsem si tě na představení. Jak se jmenuješ?"
Oněměl, ale za chvilku co na něj zíral, jako na zjevení z něho vypadlo: "Já jsem Lucas."
"Nechceš se mnou nějak zajít? Třeba na jídlo? Nechce se mi hned jít domů." Zněla další otázka. Zmohl se jen na kývnutí a než se nadál, tak byl vláčen směr hospoda, kam chodily herci vždy po představení.

Když vešli, byla zábava už v plném proudu. Na baru lidé popíjeli drinky a u okolních stolů se živě debatovalo. Nick je však vedl dál, do zadní části podniku, kde byly boxy, aby návštěvníci měli alespoň trochu soukromí. Také hudba tu zde byla tlumenější, stejně jako světlo. Celkově to vypadalo útulně.
Posadily se k jednomu ze stolů, a obsluha jim donesla menu. A zatím si objednali pití. Nick vybral pro oba jeho oblíbený drink, i když Lucasovi nebylo zatím osmnáct.

"Moc díky za pozvání." Poprvé se projevil Lucas. "Dneska jste zpívaly dobře, obzvláště ty." Osmělil se a pochválil Nicka.
"Díky za pochvalu" oplatil mu Nick. "A za to pozvání nemáš zač. Chtěl jsem tě poznat, neboť si mě zaujal" zkusil, jak bude Lucas reagovat. A zjištění, že po těchto slovech zrudnul a sklopil oči, ho nesmírně potěšilo. Chtěl ještě něco dodat, ovšem obsluha už přinášela pití. Servírka se otázala, zda-li si už vybraly a když kývly, začala si zapisovat. Nick si vybral těstoviny se sýrovou omáčkou a Lucas dal přednost hranolům se smaženým sýrem. (pozn. He, všimněte si, oba jsou vegetariáni :D :D ,alespoň zdánliví)

Udržovali mezi sebou normální rozhovor, i když jim přinesli jídlo. Jejich hovor se stočil od divadla k nim samotným. To by bylo v pořádku, pokud by ovšem byli střízliví. Každý měl v sobě už čtyři koktejly a dva panáky. Takže žádné překvapení, že jim těžkly jazyky a oni na sebe prozrazovali víc, než by si přály.

"Si představ, že normálně ve škole máme holku a ta je normálně do mě za no, to zamilovaná. Sem jí musel to, zklamat protože se mi jako líbíš ty jo." Sám pro sebe se zasmál, ale pak se zarazil, zrudnul a svůj pohled fixoval na ubrousek, který ležel na stole. Věděl, že přestřelil. Věděl, že prozradil příliš mnoho, příliš brzo. Teď jsem to zkazil. Zhnusím se mu a on odejde. Honilo se mu hlavou.
Byl tak zabraný do svých myšlenek, že nepostřehl, kdy se k němu Nick naklonil.
"Ty se mi taky moc líbíš." Zašeptal mu do ucha a fouknul mu do něj.
Lucas se zachvěl a překvapeně se na Nicka podíval. Ten využil tohoto okamžiku a zmocnil se jeho rtů. Lucas překvapením přestal dýchat a pootevřel rty, Nick toho opět využil a jejich jazyky začali tančit tanec o nadvládu. Nick vyhrál a přitáhl si Lucase k sobě.
Z jejich vášnivé hry je vytrhlo až nesmělé zakašlání servírky. Ta zrudla a pronesla.
"Nerada vás ruším, ale budeme zavírat." Sklopila oči a odešla.
Nick se usmál na Luka. "Tak co, nechceš jít ke mně?" Zeptal se ho, a než dostal odpověď, jal se mu okusovat ušní lalůček.
"Chvilku vydrž, zavolám domů." Usmál se při té představě Lucas, ale malému zčervenání se neubránil.
Když vyšli před podnik, tak si Lucas odběhl o kousek dál a volal mamce, že přespí u kamaráda. Ta souhlasila, proto se k Nickovi vrátil s úsměvem od ucha k uchu.
"Podle tvého výrazu soudím, že nejspíše souhlasila. Tak pojď, bydlím kousek odsud. Jsme tam do deseti minut." Usmál se také a líbnul ho na nos. Ve veselé náladě došly až k paneláku.

***

Přišli jsme k vysokému paneláku, Lucas začal hrabat v tašce a až u vchodu našel to, co hledal, klíče.
"Ještě řekni, že nemáte výtah a ty bydlíš až nahoře." Zasmál jsem se, když odemykal.

"Mám pro tebe špatnou zprávu," opáčil, "bydlím až v 14 poschodí, v apartmánu, takže musíme až do 12. Patra. Zbytek je pěšky." Lišácky se na mě usmál Lucas.

Nastoupili jsme do výtahu a zmáčkli 12. patro, jakmile se zavřely dveře, Lucas se vrhnul na mé rty.
Přisál jsem se na něj a nechal se líbat. Když mě přirazil na stěnu, přitiskl jsem k němu svůj klín a začal jsem se vrtět.

Vyvolalo to okamžitou odezvu a já ucítil jak tvrdce. A já byl na tom podobně. Juknul jsem se na ukazatel patra. Byli jsme teprve ve třetím. Odstrčil jsem Lucase a přirazil jsem ho na protější stěnu, kleknul si před něj a rozepnul mu kalhoty. Vytáhl jsem toho jeho macka a začal si hrát s jeho žaludem. Vsunul jsem ho trochu do pusy a začal sát, přitom jsem si druhou rukou hrál s jeho varlaty. Po chvíli saní jsem ucítil škubání. Můj ostych byl tam někde dole a já ho nechal udělat se mi do pusy. Napadl mě ďábelský nápad. Jakmile byl hotový, narovnal jsem se a políbil to tak, aby se mohl ochutnat. Zbytek jsem spolykal. Bylo vidět jak mu září oči a nejraději by mě hned teď přirazil ke stěně a vzal si mě. Ale to už se otevíraly dveře, poupravil si kalhoty a vystoupil. Mě se šlo trošku špatně, díky mé erekci. Nicméně, dvě patra jsme vyšlapali s malými přestávkami asi za 15 minut.

Zapadly do bytu rychlostí světla, Nick se ani nestihl rozhlédnout kolem sebe. Luk se zastavil až v ložnici, kde si vzájemně začali ulehčovat od přebytečného oblečení. První byli na řadě bundy, boty potratili někde po cestě do ložnice. Další v pořadí letěli někam do kouta trička. Luk se zastavil a chvilku si prohlížel Nickovu hruď. Ten zčervenal, ale také se kochal výhledem na Luka. Nemohli se nabažit, ale jen koukání na sebe je po chvilce omrzelo a přitiskli se na sebe. Líbali se velice bouřlivě, jejich jazyky vedli svůj vlastní boj o nadvládu.

***

Oba leželi v posteli pod peřinou. Lucas spočíval na Nickově hrudi a spokojeně spal. Nick byl ještě vzhůru a rekapituloval celý den.
Bylo zvláštní, ale ten kluk měl něco do sebe, měl velký potenciál.
Když si byl jistý, že Lucas spí tvrdě, vymanil se zpod něho a vstal. Došel do koupelny, kde se osprchoval. Poté přešel k jedné z poliček, které mě v ložnici a vyndal kameru, kterou tam měl schovanou. Vytáhl kartu a celý její obsah natáhl do počítače a odeslal.

***

Ráno, když se Luk vzbudil, byl v posteli sám. Pomyslel si, že už musí být pozdě a že Nick už musel do práce. Pak si ale všiml papírku, který ležel na nočním stolku.

'Bylo mi s tebou krásně,
Ovšem dneska odjíždím na rok do Ameriky do Los Angeles.
Prosím, odejdi z tohoto bytu, zabouchni dveře, můj přítel klíče má.
Promiň mi, že jsem ti to neřekl, ale líbil ses mě už dlouho,
Proto jsem to vyřešil takto.
Ještě jednou promiň.
Nick'

Lukovi se do očí nahrnuli slzy. Oblékl se a odešel. Zařekl se, že už nikdy s nikým takto nepůjde.

***

O měsíc později…
Lucas jen tak brouzdal po internetu, kde sem tam zašel i na stránky pro dospělé.
Dnes to ovšem neměl dělat. Když zabrousil na svoji oblíbenou stránku, první video, které viděl, mu bylo nějak povědomé. Ale bylo mezi novinkami, tak ho spustil. Po chvilce si uvědomil, že se kouká na sebe s Nickem….


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru