Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

novoroční předsevzetí

30. 12. 2011
1
8
1195
Autor
libuse 007

NOVOROČNÍ PŘEDSEVZETÍ

Spousta  lidí říká, že si žádný novoroční sliby dávat nebudou, že je to blbost, protože je stejně nikdy nedodrží. Já to mám, jako většinou všechno v mým pomotaným životě, přesně naopak. Většinu svých loňských slibů jsem dodržela a splnila, ale dosažení vytčených cílů mi ani zdaleka nepřineslo to, co jsem si od toho slibovala. Takže jsem si nakonec připadala jako blb.

První věc kterou jsem na sobě chtěla vylepšit byla ta, že na všechny budu milejší, ochotnější příjemnější.

Blbost!

Čím víc se na lidi usmíváte, tím víc jim lezete na nervy. Myslej si,  že na rozdíl od nich, nemáte žádný starosti. Když jste ochotná, vyžadují od vás pořád víc a víc, až z toho padáte na hubu. A když jste k lidem příjemná, mají hned podezření, že tím něco sledujete a budete po nich něco chtít.

Druhá věc, o kterou jsem usilovala, bylo zhubnutí, abych měla dokonalejší postavu a mohla mít sama ze sebe lepší pocit.

Blbost!

Byla jsem z toho cvičení a držení diet  tak unavená, takže i když  jsem vypadala dobře, neměla jsem  sílu se z toho radovat.Navíc kamarádky, i ty nejlepší, mě závistivě pomlouvaly, že jsem nejspíš byla na liposukci, protože není normální, abych ve svým věku vypadala ještě tak skvěle. Chlapi zase při pohledu na mý dokonalý tělo pořád otravovali a slídili kolem jak mlsní kocouři. A protože se všema se vyspat nemůžete, tak byla pořád drtivá většina těch odmítnutých, kteří pak prohlašovali, že jsem nafoukaná, nebo frigidní, popřípadě oboje.

Dalším splněným slibem bylo, že budu pilně pracovat, abych se měla líp…ale radost z úspěchů mi pokazila lidská závist těch kteří netušili, jaká dřina se za dosažením některých mých snů skrývala.

Teď si asi říkáte, že to je smutné, když se někdo přestane snažit o zdokonalování, ale já mám naopak velkou radost z představy, že se v tom nadcházejícím roce nebudu muset pachtit a pinožit a budu si prostě jen žít a radovat se z toho, že jsem, jaká jsem.

Takže na Silvestra nakoupím plnou lednici jídla a pití, kašlu na dietu, a oslavím nejen to, že mám snad před sebou pohodový rok bez snažení a usilování o nějaký nedostižný ideál, ale i to, že ten končící  rok jsem, navzdory úsilí vynaloženému na plnění všech pošetilých novoročních slibů, celkem ve zdraví přežila.

A propos, když mluvíme o tom zdraví, i to je takový klasický novoroční slib: budu se zdravě stravovat, nebudu kouřit a budu dělat vše proto, abych se dožila co nejvyššího věku. Ale když kolem slýchám, jak je na tom náš důchodový systém špatně a že důchod, pokud se ho dožiju, bude tak nízký, že mi žádné vyhazování z kopýtka asi nedovolí, tak nevím, zda i tento slib není pošetilý…

Tak si ty oslavy pěkně užijte, nebojte si vyhodit z kopýtka, dokud to jde, jezte, pijte, hodujte, milujte se, množte se, nekažte si život přílišným přemýšlením o tom co bude a těšte se z toho co máte. Umění mít to, co chcete, nahraďte uměním chtít to, co už máte.

Takže šťastnej a veselej!

 


8 názorů

libuse 007
03. 01. 2012
Dát tip
:))dík

gabi
02. 01. 2012
Dát tip
možno krapet ale pre mňa sympatické, úprimné povídání, s vtipom a nadhľadom *

libuse 007
02. 01. 2012
Dát tip
to já bych taky ráda nezbývá než doufat a snažit se přispět svým nepatrným dílem

Winter
31. 12. 2011
Dát tip
Nechci totálně spravedlivý svět, stačí mi spravedlivější.

libuse 007
31. 12. 2011
Dát tip
tak to mě mrzí že jsem tě nepovzbudila spravedlivější svět je asi naprostá utopie (sorry teď jsem tě asi dorazila)

Winter
30. 12. 2011
Dát tip
já jen tak, že bych si rád přál spravedlivější svět, páč nejsem s to se spokojit s tím, jaký je teď. Ta poslední věta mi ale na vůli nepřidala .) příště mi pošli avi.

libuse 007
30. 12. 2011
Dát tip
vůbec ne naopak by to mělo dodat optimismu všem kteří svá předsevzetí nikdy nedodrží dík za komentář

Winter
30. 12. 2011
Dát tip
Hele, a není to krapet zahořklé?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru