Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Genitální příběhy z mého dětství - Příběh druhý

31. 12. 2011
8
8
827
Autor
sputum

No když má příští rok stejně být ten konec světa, tak se s vámi podělím o dvě trapné příhody z mého dětství. Cizí trapas vždycky potěší, no ne?

Genitální příběhy z mého dětství

Příběh druhý

Bylo mi přibližně tolik let, jako v předchozím příběhu. Chodil jsem na první stupeň základní školy a navštěvoval taky školní družinu.
Jednoho dne jsem se chtěl z družiny ulít a dostat se dřív domů. Věděl jsem, že stačí zajít za soudružkou vychovatelkou (jak se tehdy družinářkám říkalo) a tvrdit, že mě bolí břicho nebo něco takového, a ona mě pak pustí domů. Vyšlo to jiným spolužákům, tak proč by to nemělo vyjít mně, ne?
Bohužel jsem ale své zdravotní potíže popsal soudružce poněkud nešťastným způsobem, který vyvolal v družině nechtěný rozruch.
Celé to bylo vlastně způsobeno tím, že se mnou doma pořád jednali jako s dítětem, a i když jsem byl přesvědčený, že už jsem přece velký kluk, tak mě pořád všichni oslovovali Lukášku místo Lukáši, jak jsem si přál. Byl jsem na to oslovení alergický a začal jsem nesnášet jakékoliv zdrobněliny.
Proto se asi stalo, že jsem prostě usoudil, že slovo žaludek je taky jenom zdrobnělina.
Takže jsem toho dne, kdy jsem se chtěl ulít z družiny, přišel za soudružkou vychovatelkou a s předstíraným výrazem nevolnosti jsem se zkroušeně zeptal, jestli by mě nepustila domů, protože mě strašně bolí žalud.
Bába vytřeštila oči a vyjekla: "A co jsi s ním dělal???"
Taková reakce mě zaskočila. Nechápal jsem, proč je tak vyděšená, když ostatní spolužáky v takovém případě normálně pouští domů. Myslel jsem si, že jsem to prostě jen přehnal s tím předstíráním, jak je mi strašně zle. Ale co jí teď odpovědět?
"Nic jsem nedělal. Prostě mě jenom bolí.", vysoukal jsem ze sebe.
S tím se ovšem soudružka nespokojila. Vzala mě za ruku a vedla mě do vedlejší místnosti, kde byla další vychovatelka.
"Prej ho bolí žalud!", řekla bezradně a ukázala na mě.
Druhá vychovatelka už byla v tomhle ohledu asi zkušenější, protože mi řekla jenom: "Ukaž, kde tě bolí."
Ukázal jsem na břicho.
"Aha. To není žalud, ale žaludek. Žalud nemáš."
"Má, ale ještě o tom neví", řekla ta první soudružka, které už se viditelně ulevilo, a obě se zasmály.

No já jsem se nesmál, protože jsem to nechápal. Když jsem to pak už chápal, tak jsem se taky nesmál, ale teď už asi senilním nebo co, protože už se tomu směju taky :)
 


8 názorů

Tragicus
31. 01. 2012
Dát tip
Docela zábavné, je to ale, jak říká Fouraix, dost svižné, a člověk se zasměje u "...strašně bolí žalud.", pak čeká, co ještě přijde a ono -- nic.

Fouraix
02. 01. 2012
Dát tip
asi bych tomu nedal tak svižnou formu, ale (a to už v 5. třídě) při kramování v nočním stolku v ložnici, jsem objevil kondomy a seznav jaký mega balónek z toho jde nafouknout, přinesl jsem tento předmět k nafukovací exhibici do školy. jeho pravý účel jsem ve své zaostalosti neznal. bohužel ne tak spolužáci a školní personál. rodiče si za to ale mohli sami - neměli mi na přímý dotaz vykládat kraviny, že to slouží k zachytávání vody z kapajícího kohoutku a ve škole se nemuseli naopak dle krabičky po pravdě dozvědět, že používají zn. primeros

heartrate
01. 01. 2012
Dát tip
"žalud nemáš" :D super!

8hanka
31. 12. 2011
Dát tip
pridavam sa k Libusi:)* Asi senilniem aj ja:) Skvely pribeh:)

libuse 007
31. 12. 2011
Dát tip
tak já asi senilním taky protože jsem se nasmála až mi tekly slzy genitální příběh je geniální

srozumeni
31. 12. 2011
Dát tip
hezké...***

Metta
31. 12. 2011
Dát tip
a pustila te teda?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru