Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Druhá tvář

13. 01. 2012
1
2
301
Autor
HolyTrue

Úvaha o obecně známé "Druhé tváři" z Bible

Nastavení druhé tváře... Jak pěkně znějící způsob řešení konfliktů. Jenže mě se nedaří využívat ho, sžít se s ním... nejspíše proto, že ani doopravdy nechci.

Pokud je někdo opravdu mým nepřítelem, snažím se ho z celého srdce nenávidět (a té nenávisti mám v sobě dostatek). Nastavit druhou tvář? A pak třetí, čtvrtou, pátou, šestou, sedmou... a kolikátou ještě? Další a další rány by padali na mojí zjizvenou a zakrvácenou tvář. Ne, to nedopustím. Ve mně je prostě zakořeněná pomsta.

 


2 názory

HolyTrue
20. 01. 2012
Dát tip
Měl jsem na mysli způsob reakce. Ať už jde o odpověď slovy, nebo o "odpověď" ve fyzické podobě (odejde, přejde to, nevnímá to). Velmi hezky to lze ukázat (beze srandy, myslím to vážně) na reakcích Flanderse v Simpsnových, když se k němu Homer zachová špatně.

tento stav je mi blízký. Co máš však přesněji na mysli, když píšeš Druhá tvář? jistě, masky jsou něco běžného (na způsob doby)...... Dovolil jsem si tykat, což tomuto stylu odpovídá. Výraz vykání je opravdu k zamyšlení, nemluvíme v angličtině ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru