Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O kozách a drobných cecíkoch.

27. 01. 2012
5
8
1741
Autor
plpko

Leto je za nami, spomienky zostali. Opísané sa stávajú zvečnenými. :-)

O kozách a drobných cecíkoch.

Tento víkend budem vyťažený užitočnou činnosťou.  Budem musieť dojiť kozu, resp. pri tom asistovať.  Ráno a večer. Môžem byť buď dojič alebo asistent.

Asistent by sa zdal na prvý pohľad málo dôležitý. Opak je pravda.  Kozu hladká, odháňa muchy a kozľa. Kozľa sa vnucuje ako puberťák a tak aj to treba hladkať a škrabkať. Ak nie je spokojné, zlostí starú kozu i dojiča.

Dojič dojí. Teda ak koza stojí. Ak koza nestojí, dojič ratuje kýbeľ i seba. A tak má asistent veľmi dôležitú úlohu. Celkový úspech akcie závisí vo veľkej miere od toho, ako kvalitne, jemne a umne dokáže hladiť kozy.

Radšej asistovávam, ako dojím. V dojení som nešikovný. Mám veľké dlane a koza malé cecíky. Mlieko mi zvyčajne tečie po rukách a cez lakte odkvapkáva mimo kýbľa.

Kozy sa ovládajú ľahko, ľahšie ako PC. V PC je fúra hesiel, prístupových kódov, užívateľských mien.... Kozie heslo je jednotné pre veľké i malé, pre hnedé i biele. Je jednoduché, poznám ho naspamäť. Už odmalička. Že vraj Mééé. A klávesnica je tiež jednoduchá, má len dve klávesy, dva cecíky. Rozdiel je v tom, že ich treba ťahať, nestačí do nich ťukať ako na PC klávesnici. Ťahanie cecíkov je väčšia fuška ako ťukanie do klávesnice PC. Klávesnica PC je mŕtve teleso, ale koza je živá. To ma núti manipulovať s nimi opatrne. Čo keby koze osiahávanie jej intímnych miest bolo nepríjemné? To by som bol veľmi nerád. Preto radšej fungujem ako asistent, aj keď slávu z nadojeného žechtára zlízne dojič. Mliečko a syr sa ujde aj mne. Tak sme teda spokojní všetci. Koza, lebo je dojená odborníkom - dojičom umne a profesionálne. Dojič, lebo je šéf. Asistent dojiča, lebo hladká kozy, čo je veľmi príjemné pre hladené, ale i hladiaceho.

A len tak pre poriadok. Ten dojič má titul RNDr., teda doktor prírodných vied. Ja som Ing. teda inžinier vyštudovaný na elektrotechnickej fakulte. Aj preto som zväčša len asistent. Doktor prírodných vied je v našej dvojici dojič, šéf. Má ku kozám bližšie. Teda aspoň to tak znie, kým nedodám, že doktorát má z teoretickej kybernetiky.

 


8 názorů

plpko
29. 01. 2012
Dát tip
Ďakujem.

srozumeni
29. 01. 2012
Dát tip
Hezké, milé, roztomilé. A jestli tam jsou chyby, to já nepoznám...***

plpko
29. 01. 2012
Dát tip
Ďakujem, tak čosi pridám. Zuzi, ty to už poznáš. Na nové veci mi chýba energia. Tak zatiaľ len pokračovanie minulého leta. Zo šuplíka. :-)

Lucišek
28. 01. 2012
Dát tip
Mě to příjde hezké a milé :) :D

Deepness
28. 01. 2012
Dát tip
Mám rada Tvoje textíky. Tak sa teším, že sa zas rozpíšeš :)

plpko
27. 01. 2012
Dát tip
Ok, ďakujem za názor. Ono je to v podstate celé pokus o vtip, pobavenie. Žiadne hlboké myšlienky tam ani plánované neboli. Ako nazvať takéto čosi? Šuplikový fejton? (Sorry, nemám na klávesnici mobilu dlhé o.) Poraď.

8hanka
27. 01. 2012
Dát tip
verim, ze hladenie koz je prijemne:)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru