Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Miluj bližního svého

30. 01. 2012
0
8
323
Autor
HolyTrue

Co mi říká láska k bližnímu svému?


Mám na to vlastní pohled, který se poněkud liší od pohledu z Bible. "Miluj bližního svého“, a také miluj všechny, rozdávej lásku atd.

Ovšem u mě to tak nefunguje a ani nechci, aby fungovalo. Já se řídím radou z poněkud jiné knihy, nemálo inspirativní, kde se píše… "Neplýtvej láskou na nepřátele a nevděčníky, tím víc Ti jí zbude pro opravdové přátele a kamarády". Nepustím si k tělu jen tak někoho. Vím, že kdybych tak učinil, mnohem snáze by se mi stávalo, že by mi jednou bezcitně vyrval srdce a nemilosrdně ho rozdrtil a... v poklidu a s úsměvem odešel. Berte to jako metaforu a přirovnání, které se ale hodí k celé škále situací zrady.
Mě by potom jen zbyl další smutek, slzy a zklamání.

 


8 názorů

HolyTrue
02. 02. 2012
Dát tip
Jonash: To je kvantitativní názor, jistě také správný. Nicméně děkuji ti, protože ty si mi vnukl myšlenku, jak to vysvětlit. Mě se nejvíce zamlouvá a vyhovuje kvalitativní názor. Tzn. že v láce preferuji kvalitu nad kvantitou.

Jonash
31. 01. 2012
Dát tip
Čím víc lásky rozdáš Tím víc lásky dostaneš ;))

HolyTrue
31. 01. 2012
Dát tip
Jelikož je to založeno na biblicky myšlené lásce, tak tam je to vysvětleno nejlépe a na velmi mnoha příbězích.

Metta
31. 01. 2012
Dát tip
tak to zkus rozvest, treba na pribehu..

HolyTrue
31. 01. 2012
Dát tip
Metta: Ne není, ne zcela si to pochopila. Zuzulinka: Nepochopila si to, ale to se stává, možná je chyba v mém výkladu. berg: Bohužel, nechápu, spíš to moc nedává smysl, nebo si špatně citoval. Nepoužil si spíše parafrázi?

Zuzulinka
31. 01. 2012
Dát tip
copak se dá plýtvat láskou?....už to samo o sobě je hloupost, pokud pro Tebe bude mít větší cenu v oblastech citu to, co dostaneš, než to, co rozdáš...budeš na tom vždycky špatně mimochodem ten název - skvělá kniha od E. M. Remarqua - doporučuji přečíst

berg
30. 01. 2012
Dát tip
Jak to napsal A. Larsen (asi spíš volně cituju): Když ho ve svém kázání jmenují děvětkrát, mohli by jeho jménem i podesáté nahradit Boha. Ach jo! ÷(

Metta
30. 01. 2012
Dát tip
pustit si někoho k tělu a milovat je podle mě rozdíl..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru