Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lastovičky

10. 02. 2012
2
5
852
Autor
nisic03
Budujú si hniezdo.
Lastovičky.
Čo im príde pod zobák,
nalepia do ďalšieho 
riadku.

Tehličky z blata a slín
kladú jednu k druhej.

Budujú si hniezdo.
Vo mne.
čo im príde pod zobák,

stáva sa mi domovom.

tak trochu naopak -
zohrievajú do nového

vajíčko mojej starej
duše.
odhodlané sedieť na ňom,
nepýtajú sa, či môžu.

A možno,
o niekoľko zím,
(zázraky sa ževraj dejú)
vyliahne sa
zo starého vajíčka 
mladá lastovička.

5 názorů

nisic03
13. 04. 2012
Dát tip
Áno. Urobím to presne tak. Rozdelím na 2. Ďakujem snake.

snake_01
07. 03. 2012
Dát tip
Nedoceněná báseň - první polovina je velmi, velmi dobrá,vytváří si svébytný lirický svět, ale přijde mi, že druhá polovina je o něčem jiném. Doporučil bych buď: I. Ukončit báseň veršem "stává sa mi domovom" - zde je myšlenkový závěr prní části a zároveň (podle mě) nejsilnější místo básně. nebo: II. zozdělit text na dvě šásti, část označrnou jako I. ukončit zmíněným veršem a zbytek označit jako část II., aby bylo zřejmé, že se jedná o dva myšlenkové celky a byl tak dán prostor silným momentúům první části.

vk
10. 02. 2012
Dát tip
Budujú si hniezdo. Lastovičky. Čo im príde pod zobák, nalepia do ďalšieho riadku. Tehličky z blata a slín kladú jednu k druhej. Budujú si hniezdo. Vo mne. čo im príde pod zobák, stáva sa mi domovom. táto polovica je dosť nabitá - a mieri k akémusi vnútornému hniezdu z riadkov ale druhá je už len o tom vajci zohrievajú do nového vajíčko mojej starej duše a posledná sloha to len dopovedáva/zdvojuje - že sa možno vyliahne pritom dôležité je len to vyliahnutie nového zo starého vajca, teda jeden obraz

nisic03
10. 02. 2012
Dát tip
Dakujem. V akom zmysle menej koncentrovana? Druha polovica je dodatocne dotvorena k povodnemu obrazu. Nevznikla v jednej linii s prvou. Mozno preto.

vk
10. 02. 2012
Dát tip
druhá polovica sa mi zdá menej koncentrovaná v porovnaní s prvou, ale inak sa mi to páči

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru