Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Od ničeho k ničemu

13. 02. 2012
2
6
1179
Autor
Karo-la

Jen tak pár slov z nedržený fantazie na uzdě..

Jako lana kolem těla, stahuje jí duši deprese. Neúnavná bestie co nereaguje na prosby ani semklý ruce. Každodenní strašák z její skříně. Nepochopená nenávist kolující v žilách místo krve. Zkřivená tvář, pod náporem všech těch hlasů. Je jich hodně, barvy nábytku a vůně každýho z nich. Otevřete sakra okna, nedá se tu dýchat, chce umět lítat a občas přejít na druhý břeh. Ticho tma a věčný klid. Nekončící vzpoura povahy, zaryté nehty do dlaní. Tupá bolest, cesty slaných potoků. Ne není chudák, ona v sobě chová stres. Tady není místo pro ní ani pro ty další ty kteří by měli její krev. Svíčky plamen zhasíná a ona chce odejít s ním. Unavená, zničená a pokřivená. Jejich bič rány dává rovnou jí za paty. Vzali jí zrcadlo, odraz v něm, mohla si s ním povídat. Zrcadlo leží na zemi, rozbité, střepy ale přináší štěstí, nebo ne? Prsty svírají spánky a v dáli tóny piana. Tón hladící její smysl ale zase jenom na chvíli. K čemu je jí pohled na slunce když všechna ta krása je za mřížema. Nemoct dotknout se ani plně vnímat. Ubíjející únava, jen lehnout si a zase na chvíli žít. Ve snech kde nic není nemožný. Není to radostný, otevírat ráno oči a cítit že touha zavřít je, je veliká. Tolik svobody a přitom okovy na rukou. Uzavřená sama v sobě bez klíče. Vítej v jejím světě. Malý náhled který objasní pocity aspoň ty více snesitelný.


6 názorů

Nico_Ais
12. 03. 2012
Dát tip
silné..tím,že je to tak chaotické líp dopadá drtivá tíha slov na mysl

Aha, chápu...:) ale tohle podle mě za zveřejnění stojí ....je to hloupá změť myšlenek, která vpodstatě nemá hlavu ani patu a tim je silná, tim popisem chausu a deprese....hezky přenesený pocity na papír. Hra se slovama...no víš, že bych tě nalakovala, tohle se fakt povedlo :)

Karo-la
14. 02. 2012
Dát tip
No, upřímně asi proto že sem neměla náladu na rádoby strašně hustý kritiky od "proslule světoznámejch spisovatelů"...Určitě víš o čem mluvím, párkrát jsme se o tom měli řeč..Dala jsem to sem proto za prvý aby se mi ten text neztratil (ztratila sem tu povídku o týpkovi probodnutým na akci :D) a možná pro pár takovejch co si rádi něco přečtou a nebudou ze sebe dělat přehnaně chytrý. Víš jak..

Jo, jsou tam dobrý obraty, takový básnický...je to fakt dobrý....ale proč jsi to nedala do dopuručených děl ani do areny?

Karo-la
13. 02. 2012
Dát tip
Vážně? Já mám pocit že povídka odpovídá fakt názvu od ničeho k ničemu..Takovej pitomej shluk myšlenek člověka kterej se už nedá poslouchat tak to mrskne na papír.

nee, já vim nebavíme se....ale vzalas mi dech....! ty vole

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru