Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mistr a učedníci

28. 02. 2012
4
3
1220
Autor
PÁTER

Kdo schvaluje atentát na pana...

Straničtí pohlaváři nacistického Německa se na nechvalně proslulé konferenci ve Vansee domluvili a rozhodli na "konečném řešení". Podepsáním tohoto dokumentu podepsali rozsudky smrti nad miliony svých neárijských spoluobčanů, stejně tak i zahraničních obyvatel okupovaných území.

Pan Goebels byl opravdu ministr Mistr propagandy.Jaké nelidské zrůdnosti se skrývaly za těmi naoko technickými termíny, co všechno se chystalo proti nic netušícím lidem.Přemístění, nová území, vyčištění.

Zanedloho to všichni pochopili a strůjci konečného řešení se tomu jen smáli, zatímco miliony lidí umírali rukou vrahů.

Pan Nečas má k panu Goebelsovi ještě daleko, ale je to učenlivý žák. Od Mistra by byl určitě pochválen jaké termíny volí pro média.Vláda rozpočtové zodpovědnosti. To zní hrdě!

Posvítíme si, očešeme... Zní to vesele, tak rošťácky! Posvítí si na důchodce. Co na nich uvidí? To málo za celoživotní práci jim pokrátit, nejlépe sebrat, znovu zdanit jen aby se naplnila rozkradená státní pokladna? Vyčítat národu, že populace stárne, že nebude na důchody, tak prosadí opatření nevyplácet matkám porodné, aby bylo méně dětí? Za Hitlera dostávaly německé matky Mateřský kříž, když svému milovanému Vůdci rodily hodně dětí, budoucí potravy pro děla... Dnešní české ženy by také chtěly rodit děti, ale cítí, že by je přiváděly do světa zmítaného obavami a nejistotou a tak porodnost zákonitě klesá. Co s tím? Zrušit porodnice! Nejsou děti do školek? Zrušit a rozprodat školky! No a co, že se po nějaké době porodnost zvedne, ženy nechtějí být bezdětné a co s tím, že chybí místa ve školkách? Zřídit přece privátní a platit prosím, platit! A hodně platit. Aby se národ uklidnil, tak se vezme něco i bohatým. Kdo to "něco" pocítí víc? Bohatý nebo obyčejný důchodce, matka samoživitelka, nebo obyčejná rodina s malými dětmi?

Na Říšského protektora Heydricha byl v dalekém Londýně schválen a připraven atentát, jako na kata a škůdce českého národa.Atentát se s problémy podařilo provést a protektor zemřel. Po jeho smrti zemřely stovky, tisíce nevinných českých občanů, bylo jedno, jestli s atentátem souhlasili či ne. Přišel trest, odplata.

Čím se provinil dnešní český národ, že má být takto ekonomicky ztrestán ne cizáckou, ale vlastní vládou? Proč vláda a jakési strany a straničky mají rozhodovat o osudech lidí, rodin jako od nějakého protektora? Proč má národ doplácet na lajdáckost státních úředníků, kteří bez obav rozkrádají peníze z evropských fondů? Proč by se báli, vždyť to zaplatí za ně, bandu zlodějskou, stát a stát, divme se, to už jsme zase i my, obyčejní občané!

Jestli někdo škodí vlastnímu národu, je povinností se ho zbavit. Jestli je to jedinec, tak jedince, je-li to skupina osob, tak této skupiny. To bylo motto českých vlastenců. Už vlastenci nejsme?

Dnes si Nečasové a Kalousci chtějí posvítit na důchodce a matky. Zítra na porodnice a inkubátory, proč udržovat nedonošené děti při nejistém životě? Vždyť to stojí tolik peněz! Škrtat! Pak si posvítit na dětské domovy, proč živit bezprizorní děti? Posvítit, nebo rovnou zplynovat? Proč neprokázat ve všech Domovech důchodců tu laskavost a neposlat tam euthanaziky, aby ukončili těm důchodcům jejich již tak nelehký život? To by byla úspora! Co s Domovy? No přece zprivatizovat, kamarádi už ví jak na to. Někdo s nadsázkou pronesl, že už dnes chodí důchodci raději přes přechody na červenou. Příští rok to bude jejich povinností! To se to bude šetřit až se budou hory zelenat!

Proč si NSDAP neposvítila na své pohlaváry, proč nebyla tak svítivá a očistná ve vlastních řadách? Neměla zájem podřezávat si pod sebou větev, vypustit si svůj rybník, zabít zlatou slepici, odejít od plných koryt.

To se týká i dnešních stran a straniček. Co dostaly do svých kasiček a kapsiček od kmotříčků, co bylo schváleno na oné stranicko-podnikatelské konferenci na pražském Žofíně za pana Profesora. I Oni měli jasno a viděli "konečné řešení"?

Proč svítily na cestu tunelářům, olejářům, bankéřům tak, že zmizeli beztrestně kdesi ve světě daňových rájů? Proč vláda není tak rychlá aby ochránila zájmy celého národa a dávala šanci rozkradačům? Ty miliardy chybí. Ale chybí i soudnost a sociální cítění u těch všech Nečasů, Kalousků, Dobešů,Hegerů, Julinků a jiných.Košile je bližší než kabát. A být za vodou, odklonit si po kocourkovsku desítky milionů, no proč se stydět za svoji hroší kůži?

Nechápou, kam a ke komu naženou všechny ty nasrané občany. Nejen do sociální nejistoty. A kdo se na příliv těchto voličů těší a mne si ruce? Ale za tohle se v listopadu přece necinkalo! Jenže to nikdo netušil, jací cinknutí lidé se dostanou tak rychle k moci. Ne, nejsme Jako oni, ne, Pravda a Láska nezvítězí nad lží a nenávistí! Měl by zvítězit zdravý rozum, zdravě uvažujích občanů tohoto národa a škůdců se v duchu vlastenectví zbavit demokratickou cestou dokud nenapáchají škody na národě daleko větší.

Ale ani bych se nedivil, kdyby se našli i občané ochotni za národ padnout se zbraní v ruce a kteří by na národní škůdce spáchali atentát.

Protože veřejně tak cynicky prohlásit, jak si posvítí na část svých spoluobčanů, jak se jim sebere co jim náleží, jak je seškrtá a ušetří tak na další rozkrádačky, to je vážně srovnatelné s hitlerovským myšlením. Mistr Goebels by těmto učedníkům zatleskal.


3 názory

Sebastiana
03. 03. 2012
Dát tip
STAČILA BY DEFENESTRACE, ...

Tony.cs
28. 02. 2012
Dát tip
***

8hanka
28. 02. 2012
Dát tip
smutne...podobne aj u nas...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru