Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chtěla bych někdy zastavit čas

28. 02. 2012
0
0
4967
Autor
On-line

 

Chtěla bych někdy zastavit čas

Zastavení času

 

1.    Nesplněná přání

2.    Krásné chvíle

3.    Má to smysl?

4.    Jedinečná chvíle

 

Každý z nás si už určitě někdy přál zastavit čas. Proč si to vůbec přejeme, když víme, že je to nemožné? Ale přesto všichni přemýšlíme nad tím, jaké by to asi bylo.

 

Většinou, když si přejeme zastavit čas, tak prožíváme krásné chvíle s někým koho máme rádi a s kým nám je dobře, protože víme, že už tenhle okamžik nikdy nezažijeme a rádi bychom si ho vychutnali co nejdéle.

Ale jaké by to bylo, kdyby tady taková možnost opravdu byla? Myslím si, že nad touto stránkou věci málokdo uvažoval. Bylo by to opravdu báječné, jak si všichni myslíme? Domnívám se, že opak je pravdou. Časem by tato vymoženost zevšedněla, stala by se nezajímavou a všemi přehlíženou záležitostí. A jak by to vůbec fungovalo? Zastavil by se čas jen u těch osob, kteří si to přejí nebo i u těch, kteří jsou zrovna nešťastní a přáli by si, aby čas plynul mnohem rychleji. Toť otázka!

 

Zastavení času je prostě nemožné a možná, že je to i dobře. Alespoň si snad více vážíme krásných a neopakovatelných událostí, protože víme, že jsou jedinečné. A hlavně vzpomínky nám zůstanou na vždy.

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru