Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úryvek z knihy: Krušný život taxikáře

07. 03. 2012
0
2
649
Autor
ina

Rád bych Vám nabídl ochutnávku z právě se rodící knihy. Přeji příjemné počtení a ocením Vaši kritiku.

 

S prázdnou nádrží i žaludkem jsem bez jediné koruny vyrazil z domu. Nechtěl jsem koukat na bílé stěny, být sám a litovat se. Vlastně jsem snad tentokrát měl skutečný důvod k sebelítosti. Z hlavy jsem jen těžko dostával tu prapodivnou cestu do Vinařic, podvědomí mi neustále přehrávalo moment, kdy se mi Zuzana svěřila se svým děsivým tajemstvím, jako nepovedenou skeč z nízkonakladového sitkomu.

Před domem, zaparkovaná na svém místě, stála snad jediná věc, která mi mohla přinést radost. Alespoň do chvíle, než dojde nafta. Brumlání motoru mělo skutečně uklidňující účinek. Přidal jsem plyn a na krátké spojnici mezi parkovištěm a hlavní silnicí do Dejvic jsem se nechal zatlačit do sedačky. Věděl jsem, že musím pracovat, ale myšlenky na trapný moment, kdy nebudu schopen zákazníkovi vrátit na jakoukoliv bankovku, mě přiměly k procházení telefonního seznamu. Komu bych zavolal, kam bych zajel, kdo mi nabídne trochu útěchy a nastaví náruč. Po chvilce váhání jsem vytočil číslo Jany. Ano, té Jany, která mě vyděsila těhotenstvím a jejíž jméno ve mně při vzpomínce na společnou noc vyvolávalo obavy ze smrtelných pohlavně přenosných chorob. Ale byla to právě ona, kdo mi věnoval pár cigaret a přidal alespoň malou dávku lidského pohlazení po duši. Mezitím se setmělo a já s množstvím paliva, které odpovídalo konzumaci auta během jediné jízdy se zákazníkem, vyrazil vydělávat.


2 názory

ina
08. 03. 2012
Dát tip
Dekuji za upozorneni. Samozrejme nizkonakladoveho. Uz jsem to opravil.

Eriu Crann
08. 03. 2012
Dát tip
Pokud pominu slovo "nízkonakladovího", celkem fajn, jen je to skutečně dost malá ochutnávka. Příjemné ovšem je, že si evidentně rozumíš s češtinou, a začátek zajímavě rozehraný. Jen se z tak malého sousta zatím nic moc nepozná.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru