Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Miluje I.

12. 01. 2002
0
0
391
Autor
Někdo

pro Tebe.....

CTIRAD OLEANDR: MILUJE I.

 

 

Má lásko,

 

Sedím doma, jak jinak, dívám se z okna a snažím se vymyslet…….

Za oknem je unylé jaro, strom, co se snaží vyrašit nové pupeny a pár oken se satelity. Kdyby mi nehrála Etta James, bylo by naprosté ticho, možná trochu žbrblání od kamen. ….The very thought of You, My Love…Smyčce si nechtěně pohrávají s mou duší a mně se dere vítr ze střev. I found the dream…….rád bych.

 

SE zvedl a šel podívat z okna. Stačí devadesát stupňů a devět kroků. Schválně jsme si to spočítal, alespoň v duchu. Nejsem Virginie, umřel bych zvědavostí. Pomalé přibližování navozuje smysly šelmy. Krok, krok, krok, bystrý pohled vpřed. Lino se sune a přibližuje k teplu. Topení něžně sálá a horký vzduch rozkomíhá záclonku. Takovou tu malou, trochu kýčovitou, nařasenou vespod. A teď se dívám znovu, po několika letech a puntíky jsou vážně legrační, přesahující garnyž, natož teploměr. No nic. Hezky se postavím a vystavím pohledu náhodných diváků. Lavička s poleny je tuhá a sklo příšerně špinavé, čeká na jarní úklid, chuděrka. Tak po něm přejíždím nosem, zvedá se a klesá, otírá prach a vytváří ošklivé tvary – prasečí. Rypouš. To jsem já, klidně mi tak říkejte…

Zaleknu se, že zůstanou stopy, tak jako kdysi, když jsme se líbali u okna a já celé okno umastil vlasy. Svými, Tvými, co já vím, nešlo to dolů. Stačí projet prstem a na čáře je šedá špína, potřeba otřít do kalhot. Vlastně do tepláků – můj pracovní oděv. A je čas pro otočku, hezky zpátky, ať naskakují písmenka, kéž by celé odstavce.

 

Ani bys nevěřila, jak je to depresivní. Objevují se pomalu, s chybami, neuspořádaně a po prvním pohledu zjistíš, že se nedají číst. Jsou hloupé, prostorné a bez názvů. A hlavně bez duše a Ty musíš předstírat, jak jsou smyslné a provokativní a stále doufat, že se někdo zachvěje orgasmem.

 

A tak vzpomínáš a pátráš ve změti vzpomínek, vytahuješ špinavé prádlo z koše a ručně přepíráš. Aviváž rozhodně pomůže. Nikdo nemá rád zapáchající prádlo, to přece víš.

 

Zítra nálada zmizí, ve skutečnosti za pár minut, a přesto je nutné si ji znovu vybavit  a pokračovat. Být kompletní, neutuchající, nezkrotný….Být svůj, být Čech. Jím jsem.

 

Frankie příliš křičí, hodím tam New York a jeho světla reflektorů. Nesměj se, prosím, chci být slavný. A co víc, chci být dobrý. K Tobě, k lidem i zvířatům a mít úhledný rukopis. Dávat trochu naděje a nálady. Něco, co prchne jako hejno holubů ze statku. Utopit se v penězích není tak špatné, jak by se mohlo zdát. Neodsuzuj mě, vím, co chci, říkám to a především Tobě, Lásko. A nebojím se povrchnosti, soucítím se svou zelenou přikrývkou, co mám v pokoji. Na svojí posteli. Nic jí nezazlívám, a někdy si libuji ve farizejství.

 

Ale k čemu to je, když myslím jen na Tebe a kloudného výrobku ze sebe nedostanu!!! Pověz! S Tebou nemám čas, nemám myšlenky, ale mám chutě…aj aj….jenže bez Tebe píši jen o Tobě, honíš se po loukách, zpíváš si, hraješ si…se mnou a mně nezbývá nic jiného, než o tom psát. Myslím na Tebe stále. Stále. Nenávidím Tě za to. Ty víš. Kde je má svoboda??? Chci s Tebou manipulovat, zatímco Ty si hraješ na loutkáře a když jsi neměla právo mi vyřezat obličej z kousku dřeva, postačí pár šňůrek připevněných k mým končetinám. Ke mně. I moje srdce registruje pohyby aorty podle rytmu silonu. Jsem Tvůj patolízal. Ber to doslova. Rád bych Tě lízal. Třebas celý den. Jako pes nebo kočka. Vyber si.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru