Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vločkaření

14. 01. 2002
1
0
1123
Autor
Robynson

 

 

 

Pro Mamče J

 

 

 

 

Vločkaření

 

 

Víčka jsou zavřená.Jsi tam někde za nimy? A jsi to ještě ty? A byla jsi to někdy ty? Budeš to někdy ty?

Čekám a zpívám si písničku co naučil mne sněhulák u cesty do soukromého pekla. Jsem celý zasněžený, už jsem zapoměl na co čekám, už nevím co je život a co čekání na něj. Kradu si chvíle sám sobě a stále se při tom přistihuji a trestám se, aby mne netrestali jiní.

Jsi les a stromy v něm, co je nevidím přes mlhu co z  tebe k obloze stoupa. Nevim je – li ta mlha mnou či tebou. Když sníh ukryje mé oči do světa za branou, oheň co zahřeje a naposled oživí smrtí pohlazenou duši, z lesa v mlze bude přicházet. Ne proto že by les mne vnímal jako třesoucí se uzlíček zmrzlých řas, ale proto, že je lesem co zahřeje a oživí smrtí pohlazenou duši.

Otáčím se za strachem, ale nesedí na obvyklém místě. Bylo dobře s tím brachem, co vždy při mně stál, nikdy na holičkách nenechal svého přítele ze světa bolesti a radosti. Na tisíce kousků rozmetán mou silou, která nebyla mou, tak jako nic na tomto světě není mé.

 

A ještě…………


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru