Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pomsta zhrzené akvaristky aneb Jak to bylo doopravdy

Výběr: Wopi
16. 01. 2002
12
0
1536

 

Začalo to tím, že místo květin dostala rybičky. S příručkou, samozřejmě. Osoba dárce nebyla v tomto případě až tak důležitá. Víme pouze, že se jednalo o muže. Již dlouho upřímně doufala v nějakou pozornost, aby se zase jednou mohla cítit jako žena. Nyní nevěřícně zírala na sáček, z něhož crčela voda, a hlavou se jí míhaly podivné výjevy z dětství. Sny o rybičkách, které vyletují z akvária a okusují omítku. Rybičky, které se vznáší v prostoru a navzájem se požírají. Rybičky zaschlé na koberci, v odpadkovém koši, rybí křížala přilepená na skle.

Není nad živý dárek. Je originální, překvapí a potěší. A navíc, jak jí bylo náležitě vysvětleno, pohled na akvárium hýřící barvami a životem velmi uklidňuje. Kdykoliv však v následujících hodinách pohledem zavadila o starý rezivý lavor, v němž se převalovaly skaláry, v žilách se jí zpěnila krev. Kdyby se s nimi alespoň dalo promluvit. Uschlý fíkus pod oknem jí připadal sdílnější.

Nemůžeme jí však upřít určitou snahu o sblížení. Dvakrát dokonce pocítila něco jako lehounký záchvěv něhy. Poprvé, když domů bez nehody dovlekla staré bratrovo akvárium, podruhé, když platila 153 Kč za krmení. Tyto okamžiky však neměly dlouhého trvání. Obzvláště když zjistila, že ty svině odmítají žrát.

V noci nemohla spát. Několikrát ji probudil stejný sen. Ležela na studené, tmavé chodbě, nohy zapřené o dvě stará křesla a rodila. Když přišla dvojčata na svět, otec tam nebyl. Neznala ho a ani si nepamatovala jak a kdy vlastně počala. Zvláštní je, že je k sobě nepřitiskla...

Druhý den zamyšleně seděla před akváriem a tupě zírala na blednoucí neonky. Ještě chvíli a ztratí barvu úplně. Studené, mokré a neviditelné. Co že to chtěla v tom snu udělat? Za chvíli začne v kávovaru na plotně bublat silná černá káva. Aha, už vím, někoho k sobě přitisknout. Ale koho?

Najednou se v ní něco zlomilo. Uviděla osm bezbranných tvorečků, kteří potřebovali její ochranu. Srdce jí přetékalo vřelostí, jakou nikdy nepoznala. Pomalu vstala a přistoupila k akváriu. Horkou dlaň ponořila do studené vody. “Pochovám si vás,” zašeptala. “První, druhá, třetí, čtvrtá ...”

V místnosti se rozlila vůně kávy smíšená s pachem spálené gumy a kovu.


vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! nelíbí...hodně nelíbí...strašně moc nelíbí...a Tvůj nick se nám taky nelíbí...vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

Elanor
06. 12. 2004
Dát tip
avi

Amanda
25. 05. 2002
Dát tip
Huh docela sila ale hodne dobre napsane...

Semipalakva
28. 04. 2002
Dát tip
je to moc hezky napsaný. Líbí se mi to

*

Akile!!!!!! Mám doma ještě tu příručku, třeba to tam najdeš.

Můžou se na písmáku používat slova jako blbeček? A jak se podle tebe rodí děti, ty koni? (Neboj Aki, to není na tebe)

Wopi
29. 01. 2002
Dát tip
No jo... JAK se vlastně roděj děti?? Jinak - pokud se dotazu týká - 1) smí 2) v některých případech jest to dokonce naléhavě doporučováno

Wopi
29. 01. 2002
Dát tip
avi

Aki
29. 01. 2002
Dát tip
Sen: voni se rybičky semeněj na suchu??? :o) Vrah: No víš... Já v tý akvaristice nejsem moc zběhlej, ale slibuju ,že si o tom zkusím něco přečíst... A děti taky ještě žádný nemám, ale slyšel jsem něco o čápech, vránách a tak... :o)

Yeziiinka
29. 01. 2002
Dát tip
* Perfektní!

Tak blbeček, jo...? Dneska v noci ti zase vypnu topení! A jak se roděj děti? Vím jenom, jak se neroděj. To se jednoduše nepočítají pruhy ;¤) Aki: To nevím, nám se nikdy žádné rybičky nevysemenily, díky přeopatrné péči mé milované... ale podle toho, jak to u nás vypadalo, bys to hádal, že jo. ;¤)

Aki
28. 01. 2002
Dát tip
dzzzzzzzzggghh :o))))) teda vy jste páreček :o))) asi začnu taky pěstovat lybičky, když je s nima taková sranda... nemáte náhodou někdo nějaký semínka navíc? :o)) a tipa za pobavení :o)

Semínka...? Myslíš takové to sušené a drobné, jak se prodává po květinářstvích...? Ale jo, příležitostně ti odloupnu pár takových rybích semínek ze zdi nad akvárkem...

Falka
17. 01. 2002
Dát tip
Wopidooo :o) Hlavně ty sopky, řekla bych ;o)

Pája
17. 01. 2002
Dát tip
:-)))))))))))))))))))))*

Wiki, řek bych, že Zebra je podstatně rychlejší...;¤) Až teď mi došla jedna faktická chyba, ona v tom akvá- v té skleněné urně vosum rybiček najednou nikdy neměla... skaláry, vlastně exkaláry po chcípaly ještě v lavoru... takže když na konci při tom pochovávání počítá do čtyř, je to úplně správně. Pochovala všechny už o těchhle Vánocích. Diana...? Falka: A to ani netušíš, jak blízko jsi pravdě. Navíc, když Zebrambulka nechce, abych jí rozuměl, je schopná si celé hodiny polohlasem žvatlat něco italsky... a já se můžu zbláznit ;¤) Jo, Wopi, sopka, to ona je... DJPes: To mi řekni, kamaráde... Konstantinidisová, že by to bylo krátké příjmení, ehm, to se tak doopravdy jmenuješ...?

Falka
17. 01. 2002
Dát tip
Ta tvá Zebrambulka je mi čím dál víc sympatická ;o)))

Zebřin_zlý_sen ... kéž by!!;-))

To máš ve skutečnosti ještě delší...? :¤)

Milý velký zlý sne!!! Slyšel jsi někdy o otevřených koncích??? NE?? Tak ten jsem tam právě dala. Aby nebylo jasný, kolik z těch osmi parchantů vlastně přežije. A ty to vyžvaníš, ach jo. Wiky: Tvé bonsaje jsou mi velmi sympatické. Já to s těma rybama fakt chtěla zkusit...

Wopi
17. 01. 2002
Dát tip
Wiki to sice chtěla zkusit s bonsajema, ale ty mrchy to odmítaly zkusit s ní... :o))

Co si to s těma rybama chtěla zkusit, broučku? Takovou tu hru "jestlijenomjednazváspřežijeVánocetakjihnedprvníholednadonutímokusovatomítkuapožíratkoberec"???

Vlatně je mi sympatická spíš Wiky, ne ty mrchy bonsaje. Zlý sen: Ignoruji, tě do té míry, že odcházím na oběd.

Jo a ten - avi

Wopi
16. 01. 2002
Dát tip
jo

Mimochodem, příště ti uvařím turka ...

:¤)))))))) Snaha o sblížení...??? Koupilas jim nítěnky a skoro celou pikslu toho bince jsi jim nasypala do chlorované vody v rezavým lavóru. A celé Vánoce jsi je nechala plavat mezi zbytkama cukroví. Bez vzduchování. Dyť tys tu příručku ani neotevřela! Konec mně dostal, broučku :¤) Wopi, ty jsi chlap, viď? Ty to pochopíš. Ona si ty rybičky fakt pochovala. Jednu po druhé... !!! A já TAK nesnášim turka.

Co ty víš o snaze o sblížení? A sdílení? Mimochodem, máš dost dobrý přehled, na to že ses u mě tak dlouho neukázal. Jede Turek na svém koni, vesele si píská. (A nechtěj vědět jak to pokračuje).

Jednou rukou si (notojejednocoačím)... druhou koně tříská... A ty budeš mluvit o sbližování??? (Jestli tím nic nemyslíš, tak ti přinesu čokoládu! OK?) Neukázal, neukázal... protože celý dny sháním těsnění do samovaru a vysvětluju tvému bráchovi, proč už nepotřebuju vzduchování, a obvolávám instalatéry ohledně ucpaného tobogánu, teda záchodu, a... hele, nevyřešíme si to ve zprávách?

Ve zprávách nic řešit nebudeme, víš že televizi nesnáším. Až na Manuelu. A bráchu do toho netahej, myslíš, že nevím, proč vám tak dlouho trvá, když ve sklepě stáčíte víno? Mimochodem, ta NEVINNÁ, dětská říkanka zní: Jede turek na svém koni vesele si píská. Jednou rukou čelo cloní, druhou koně tříská. aspoň tak mě to učila maminka. Ale tu čokololádu klidně můžeš. Už se na vás těším.

No, hlavně sem nepiš, jak tě to učil tatínek a jeho přiopilí kamarádi! A čekej mě s čokoládou. Teda jako že ji přinesu já :¤) A jestli se náhodou trošku zdržím, tak jsem se stavil v Prioru pro tu vrtačku. Víš, ne? Snad se ti bude líbit. A ta hned tak nechcípne :¤)

Cokoliv, broučku, ale bez příručky, prosím ..... :c)))

lalala avi:-)

djPes
16. 01. 2002
Dát tip
jak jinak, ze?

Wopi
16. 01. 2002
Dát tip
propánakrálejásezvászvencnuúplnědofialova

Mi to nějak nedá, takhle to vážně vypadá hodně jednostranně, takže: odkaz pro ostatní A propos, Wopi, to bude dobré, já už těch barev vystřídal... ;¤)


Wiki
16. 01. 2002
Dát tip
vy ste ale dva roztomilí cvoci :-))))))))) Tvá snaha o pěstování rybiček mi připomíná mou s bonsajemi... každé Vánoce jedna vzala za své :-(

Diana
16. 01. 2002
Dát tip
Konstantinidisová, ty, ty, proč se musím vždycky chechtat, i když je to vlastně taková tristní záležitost, ty sadistko? Máš ty ale talent! TIP

Falka
16. 01. 2002
Dát tip
No tak to je teda Itálie... :o))) *

Wopi
16. 01. 2002
Dát tip
Kdyby jen Itálie - to je i Ligurský moře, Tyrhénský moře, Jaderský moře, Jónský moře a pochopitelně i to Středozemní, včetně všech ostrovů, ostrůvků a sopek. To všechno. :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru