Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pokoj

12. 07. 2012
0
0
548
Autor
Trickin

Od židovského národa se k nám dostává pokoj v srdci.

Shalom!!! 

Židovský pozdrav, každý si přejeme pokoj, a přejeme i ostatním. U nás je obvyklé zdravit dobrý den. Hodně lidí odpovídá, kéž by byl. No přejeme si dobré dny a snad i se za to modlíme. Jsou dny a řekl bych, že každý další, kdy si na něco stěžujeme. Pořád je na co si stěžovat.  Ale musíme si stěžovat? Co třeba víc prožívát ten pokoj a přijmout to, když nás někdo pozdraví dobrým dnem, že ten den bude dobrý! To chce víru, že? A co to je?  Prý podstata věcí, v jež doufáme a důkaz skutečností, jež nevidíme.

To znamená, že dobrý den nevídíme, ale když tomu začneme věřit, změní se to ve skutečnost. A ještě na víc skutečnost, která je vírou potvrzená (dokázána). Když tedy v to silně doufáme, též se to změní na podstatu věcí v celé naší existenci v tom nevydařeném dni. Hluboko v srdci pak můžeme prožívat  pokoj.

Mám rád svůj pokoj, jsem tam sám a nikdo mě zase tak neruší a mohu si dělat co chci, aníž bych cítil nějaké nebezpečí. Je super mít svůj pokoj. A také je super mít pokoj v srdci. To člověk pak nečeká žádné nebezpečí. Cítí se jako doma u rodičů či naších opatrovníků. Od toho se odvozuje židovský pozdrav Shalom.

Věřím, že Bůh, který je židy popsán v Bibli přináší ten nejbezpečnější pokoj v našem srdci a nemusíme se ničeho, ale ničeho bát, ani toho špatného dne. 

Shalom!!! :-))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru