Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

sadař

05. 08. 2012
7
7
1341
Autor
kočkopes

 

V sadu je plno časovaných jablek, ženou své šťávy od bubáku ke stopkám. Ručičky se posunuly na za pět minut dvanáct. Vaří se mi krev, stoupá do tváře a je rudější než tvá sukně, kterou jsi umazala od ovoce. Tepe to všude, v celém mém těle i trávě. Kdyby mě uhodila do hlavy alespoň spadlá hruška, abych přestal. Nemůže, jsou tady jen jablka a já, chystající se ke krádeži. Nechci přestat, tolik se mi líbíš. Rukou zkouším hledat objevené. Emil Holub by se mi vysmál, tohle není žádná expedice, nepoznávám exotickou krajinu, cizí zvyky, divochy. Plete se pan zcestovalý. Jsi nejdivočejší ze všech, neobjevená, svá, s korály opletenými kolem krku. Divoška s očima, které mi nedají spát. A já taky nespím, dívám se na bosé nohy. Tančíš kankán, sukně vyskakuje až do mraků. Slunce se na tebe usmívá, oblaka tleskají. Slepice na hřadě blahosklonně pokyvují hlavami, i ta kuna si oblíbila temperament, se kterým tančíš. Zapomněla na své žluté úlovky, mlsně se olizuje nad tvými nohami. Dědové si podávají vyhaslé dýmky, rozpáleni tebou.
Proč jsi se všemi, jen ne ve mně? Kdybych tě svázal do kozelce, uvadla bys mi. Odkrokovaný čas vyměřený pro mě odtikává, jako přezrálý plod.


7 názorů

kočkopes
11. 08. 2012
Dát tip
:D dík za fruktózní komentář

Overkill
11. 08. 2012
Dát tip
fruktóza par excellence :-) *t

kočkopes
06. 08. 2012
Dát tip
pán je celkově mlsnéj:).Díky. Chtěl jsem od bubáku ke šťoupce,aby to krásně explodovalo:D

VH64
06. 08. 2012
Dát tip
Pán má mlsnou, tak aspoň píše blbinky... Pěkný blbinky... (detail - není to od šťopky k bubáku?)

Čudla
05. 08. 2012
Dát tip
/*

kočkopes
05. 08. 2012
Dát tip
díky, já to příště zkusím odbrokovat. děkuji moc

StvN
05. 08. 2012
Dát tip
Celkem fajn obraz. Akorat by mohl byt vice semknuty. Vety jsou trochu jako broky. Namisto, aby text zcelovaly, rozletavaji se dal a dal s tim, jak text plyne.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru