Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stín Slunce

09. 09. 2012
0
1
451
Autor
Lostgen.

ukázka nového díla

Jakmile zalezl ráno Mathias Gunther do své kanceláře na policejní stanici , která měla sídlo ve druhém patře doomu v ulici Nevergreen Lane 37 , nestačil se divit. Na stole mu ležel spis o muži, který byl velmi podobný pachatelovi z posledního případu vraždy. Spis obsahoval zhruba 40 různých papírů, fotografií ale také několik papírů napsaných policejním žargonem a pocházel nejspíš pocházel z jejich archivu. Poznal to podle štítku a kódu na boční straně celýho spisu.  A i když si mohl Josh z dokumentů vybrat, co prozkoumá jako první, vzal si okamžitě všechny fotky a  vyběhl ven z budovy. Tam si odchytl první taxík projíždějící kolem a odjel na místo činu. Při útěku z policejní budovy si nezapomněl vzít i svoji aktovku, kde měl schované vypůjčené fotografie ze spisu. , ale během cesty na Early Road mu vypadl z kapsy kalhot jeho osobní mobil Nokia N81, takže chvilku byl byl ve stresu, naštěstí měl v aktovce ještě Blueberry, ze ketrého mohl také zavolat kolegovi z okresu, kde se vražda stala. A protože se s ním neviděl delší dobu, využil jako místo setkání kterého měl uloženého až na konci telefonního seznamu. A i když se oba dlouho neviděli, teď byla příležitost, jak se mohou dát zase dohromady a společnými silami vraha dopadnout.

 

Mark Swatt právě krmil svého tříletého syna Gottfrieda, když uslyšel zvonit svůj mobil.

„ Co je ? To si aspoň deset minut nemohl počkat, až se všichni nasnídáme ?!“

„ Promiň, ale tohle je vážně důležitý. Neznáš nějakýho George Marshalla ?“

„ No je mi povědomý, jenom teď si nevzpomínám,  kde jsem to jméno slyšel. Jó, už vim,to byl ten domácí lékař, ze kterýho se postupem času vyvinul šílenej úchyl. Proč se ptáš ?“

„Ptám se proto, žemi někdo jeho složku podstrčil dneska pod nos do kanclu a mě by zajímalo, jestli to nemá nějakou spojitost s tim posledním případem, co vyšetřuju."

Jasně, jasně, ale jestli chceš vědět víc, tak počkej chviličku, jenom přejdu do svýho pokoje, aby mě manželka ani Gottfried neslyšeli. Zavolej mi za pět minut jo ?"

( za pět minut )

 Čau, tak co ?"

„ Dobrý, dobrý už můžeš v klidu pokračovat."

 „Takže pokud bych vzal v úvahu , že včerejší  případ má něco s timhle človíčkem společnýho, tak…“

„ Tak co ?“

„ Tak mám prvního možnýho útočníka. A ještě k tomu držim v ruce výpověď její maminky, která mi potvrdila, že den předtím, byla u nějakýho doktora George pro antibiotika na chřipku. Příjmení si bohužel nepamatuje. Ale samozřejmě je možný, že je v tomhle on nevinně. Zas na druhou stranu by nebylo vůbec špatný, kdybys mi poslal jeho adresu nebo jestli máš jeho životopis, tak rovnou ten, díky moc.“

„ A nechceš se kvůli tomu rovnou sejít ?“

„ Jo, proč ne. V půl pátý u před kašnou na Piccadilly Circus.“

 

Po dlouhým rozhovoru se svým bývalým  pomocníkem, se Cean přemístil ke kopírce, aby si okopíroval všechny papíry z desek, které mu ležely ráno na stole , a měl je tak připravené ke schůzce, kterou si před několika okamžiky domluvil. Ale ještě než si odebral celý okopírovaný materiál, odešel si do kuchyňky udělat capucino.


1 názor

StvN
09. 09. 2012
Dát tip
Akorat mi neni jasne, jestli to je parodie nebo to myslis vazne. Jako parodie je to dobry.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru