Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pravé a falešné vítězství

10. 09. 2012
0
4
427
Autor
mirek7

Tak jako lidé dosahovali vítězství ve válkách,tak dnes můžeme dosahovat opravdového vítězství bez válek!

Co je vlastně vítězství a co je prohra ? Vítězství,kterého se dosahuje násilím,plodí smrt. Ale vítězství,kterého se dosahuje inteligentním způsobem je vítězství dle našeho vědomého práva. Můžeme to pojmenovat úspěch. Na světě existují dva druhy lidí : přátele života,kteří milují a nepřátele života,kteří nenávidí. Jinými slovy : blázni a moudří. Největším problémem nás lidí je neochota si přiznat jak na tom jsme a neochota poznávat,kdo jsme. Dosahování vítězství je spojené s osobním sebepoznáváním,které je založené na upřímnosti a pravdivosti. Jestli máme sklony dělat kompromisy,pak se snadno podvádíme a přežíváme ve lži. Ano,žít inteligentní život je každodenní úsilí,kdy se učíme trénovat určité disciplíny. Nic není zadarmo. Všechno něco stojí. A nemusí se vždy jednat o peníze ! Každý z nás na světě zanechává svůj vlastní odkaz. Naše rozhodnutí je naší velkou zodpovědností. Historie nám zanechala skvělé příklady lidí,kteří dosahovali vítězství bez násilí,bez válek. Dobrým příkladem byl americký prezident Abraham Lincoln,který přispěl ke zrušení otroctví v USA bez násilí. Další známý muž byl Mahátma Gándhí. Odmítal se vzepřít britské nadvládě násilím,ale místo toho zaujal nenásilný postoj jogína ahimsá - nenásilnost. I když oba muži byli zavražděni,jejich památka se stala nesmrtelným odkazem inteligentního jednání. Čiňme tak podobně a buďme sami sebou. 


4 názory

VH64
11. 09. 2012
Dát tip
A bude hůř, přijde-li hlubší kritika...

Metta
10. 09. 2012
Dát tip
podle veku na profilu to asi nebude slohovka do skoly..

pedvo
10. 09. 2012
Dát tip
Před dvojtečkou a vykřičníkem se mezery nedělají, za čárkou se dělají. Tady je to naopak. To je tak jediné, co mě zaujalo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru