Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Síla vzteku

14. 09. 2012
0
3
465

Pouhý obraz či představa. Možná vykreslení vlastní nálady.

...Stála tam uprostřed noci bosýma nohama ve vysoké mokré trávě. Každá kapka chladné vody na stéblech se třpytila v záři měsíce. Stála tiše a bez hnutí. Na svém těle měla pouze lehké šaty. Vlály ve větru a lehounká látka se jí lepila k mokrému tělu. Dlouhé tmavé vlasy jí splývaly kolem tváře a dopadaly ji na hubená ramena. Vítr bičoval její tělo a každá další studená kapka deště jí drásala krvavé šrámy a odnášela dál ty rudé krůpěje její krve. Ani bolest ji nedokázala přimět k pohybu. Stála tam jako by ji tam někdo vytesal z kamene. Svůj pohled upřený někam do dáli, do černočerné tmy. A jediné co cítila byl nezkrotný vztek. Zarýval se jí do každého kousku těla. Zmítal jí a nedokázal ji opustit. Chtělo se jí řvát. Nechty si křečovitě zarývala do dlaní a jediná bolest, kterou cítila, ji přinášela malé uklidnění. Jen bolest ji dokazovala, že je ještě na živu a vnímá okolní svět...


3 názory

Mockrát děkuji za připomínky...poučení pro příště :)

Janina6
15. 09. 2012
Dát tip
Obsahově těžko hodnotit, protože jako součást delšího textu by ten odstavec určitě působil jinak. Například by se vysvětlily ty silné emoce, o kterých píšeš. Takhle samy o sobě působí hodně přehnaně a pateticky. Příliš mnoho "silných" slov na malém prostoru (bičoval, drásala, nezkrotný vztek, zarýval, zmítal, řvát, křečovitě...). Pozor na nadbytečné používání zájmen, která text zatěžují (na SVÉM těle, látka se JÍ lepila, dopadaly JÍ... - píšeš celou dobu o jediné postavě, takže spousta takových "jí" je v textu navíc. Podobně "nehty SI zarývala". Všechna ta zvýrazněná zájmena by se dala jednoduše vypustit.) Slovo "zarývat" navíc v textu blízko sebe dvakrát opakuješ, jedno by bylo dobré nahradit nějakým synonymem.

DavidPetrik
15. 09. 2012
Dát tip
Neni to spatne, ale zacatek zbytecne popisuje vnejsi, kdyz by bylo mnohem ucinejsi se zamerit na vnitrni prozitky hrdinky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru