Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bludiště

26. 09. 2012
4
12
448
Autor
Pumpič

Vzpomínka

 

Jednou v létě před bytovkou jsme si udělali bludiště ve vysoké žluté trávě. Přerostla nám přes hlavu - doslova. Běhali jsme chodbami a mě to neskutečně bavilo. Říkal jsem si, že to je paráda. Rodiče nás dětí z bytovky byly otrávení, že trávu nikdo neposekal. Nenapadlo je, běhat s náma - jim přes hlavu ještě nepřerostla. Ani už nemohla. 

Pak přijel Vacl s traktorem a všechno to posekal. Pozoroval jsem z balkonu, jak traktor projíždí chodbami, jako by tam ani nebyly. Za ním zůstávala jen placka. Už nikdy tak vysoko nevyrostla - nenechali ji vyrůst. Jen jednou později, ale to už taky nebylo ono.


12 názorů

Pumpič
01. 10. 2012
Dát tip
Děkuju moc za názory. Vážím si toho, že to někdo čte. Zkusím to teda napsat líp. Snad to neztratí - nejsem totiž žádný spisovatel - spíš jen pozorovatel :)

StvN
29. 09. 2012
Dát tip
Souhlasim, ze by to slo napsat lepe - silneji.

Janina6
28. 09. 2012
Dát tip
Ta situace je zajímavá, má takový symbolický náboj - rozdíl mezi dětským a dospělým pohledem na svět. Jak říkáš, "něco na tom je", teď ještě zapracovat na způsobu vyjádření, aby nebylo tak "obyčejné"...

Lucie-at
27. 09. 2012
Dát tip
mně to přijde docela emotvní, hodně se mi to líbí... o ztrácení ideálů tak trochu :P

Pumpič
27. 09. 2012
Dát tip
Je to opravdu jen vzpomínka, která mi přišla na mysl ráno hned po probuzení..zapsal jsem si to jen abych na to nezapomněl - bez jakéhokoliv dalšího úmyslu. Pak když jsem si to přečetl, tak mi přišlo, že na tom něco je a tak jsem to dal sem. Teď vidím, že by se to dalo napsat o dost lépe...možná to udělám :) Dík za kritiku

DavidPetrik
27. 09. 2012
Dát tip
Neni to spatne. Ale schazi silnejsi emocionalni naboj. Text pusobi prilis plose. Je to zamer?

Pumpič
26. 09. 2012
Dát tip
Dík

jo.

libi se mi tvuj nick T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru