Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Psi dospívají

26. 09. 2012
6
11
806
Autor
AdeptAlotria

Dveře zaklaply. Vyběhl ven, s chutí. Směřoval do parku. Nejbližší volná lavička. Otevřít knihu a číst. Mohl to udělat i doma, ale tam je tma. Venku je vzduch. A ona. Vydrží tam sedět chvíli, vypije dvě piva. Kelímky. Ona nepřijde. A bude tam jen s knihou.

Venčení psů jako móda a relaxace.

Psi dospívají a hrají si s gumovými předměty.

Mizím v meziřádcích a s každým novým štěkotem zvedám oči a vykukuju z knihy ven.

Ona vede psa, pes vede ji a v hubě má gumové předměty. Panenka s ukousnutou hlavou, nebo prázdný obal od Coca Coly, to je jedno.

Utekl jsem na chvíli ven, doma byla tma, tady světlo, i když tu není ona. Ležím v meziřádcích a jenom občas vykukuju ven. Zahodím druhý kelímek od piva do trávy a zvedám se. Projdu kolem stánku s klobásami, zavoní mi. Vracím se stejnou cestou domů, jako jsem přišel. Venku je někde ona, psi pískají gumovými hračkami a ruší mě v četbě. Doma bude tma, nebude tam ona a ráno zase vyjde slunce.

Vybíhám s knihou ven, beru si deštník, kdyby venku byla tma, a lucerny začaly svítit a déšť začal padat a mně byla zima a pod deštník bych mohl vzít tebe, a knihu zahodit do trávy, koupit dva kelímky s pivem, schovat se v altánu, číst v tvých meziřasách, doma by bylo zhasnuto, venku rozsvíceno, ty bys nebyla doma, byla bys tady. A psi by na nás koukali, pustili by gumové hračky z huby a slintali by.

Dveře zaklaply.


11 názorů

Kočkodan
08. 10. 2012
Dát tip

Kelímky patrí do kose. :-)


S tím kýčem 100% souhlas, jen jsem chtěl slyšet od jiných, že ten kýč vidí, já ho tam vytušil. Jde o psaní na čas. Poté opravuju jen překlepy, takze stridani casu je jen inkoherence a v tu chvíli jsem v tom záměr neviděl, i když teď bych si to klidně zdůvodnit uměl :D. Díky za reakci.

StvN
01. 10. 2012
Dát tip
Meziradky a mezirasy je kycovite. Myslim, ze to nemas za potrebi. Stridani casu volis s nejakym cilem, nebo to pises, jak to prijde?

Díky, Kapso, přesně o tohle mi právě jde, nezadusit :).

Kapsa
29. 09. 2012
Dát tip
Čtivo na jeden nádech, akorát tak dlouhé, aby se člověk nezadusil. Jen tak dál.

clovrdik
28. 09. 2012
Dát tip
dobrý ... myšlenky jedou ... líbilo se mi to.. a jdu se psem, stejně už mě tady půl hodiny hypnotizuje.. :-) TIP

marcela.m.
28. 09. 2012
Dát tip
je to super T*

Díky za názor - je to spontánní psaní na čas (5-7 minut), nic delšího jsem za tu dobu nestihl :). Je to pro mě cvičení, a až budu mít takových zárodků více, některé rozvinu? Navíc: není budoucnost v mikro povídkách? Nevím ...

alessi
27. 09. 2012
Dát tip
také zvláštne. V podstat zárodok romantiky tam vidím ale niektoré detaily su tam... no navyše. Čo takto to rozviuesť do niečoho dlhšieho?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru