Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O kachličkách,zdech...trochu jiná verze

24. 01. 2002
1
0
767

 

O kachličkách,zdech a písku

 

Nálada zašedlých karmínových kachliček přisedla v čekárně k zakleté princezně. K té,co sama zaklela se do šedého svetru a věčně svraštělého obočí. Stádo tak příšerně stejných kachlí nemělo na ni vlastní názor ...ani po té,co jim naplivala do xichtu...Excentrická Touha pálit mosty byla oblečená v růžové a voněla.Snad až příliš. A přesto se umouněná popelka Rezignace neztratila v jejím stínu.Vešly zároveň.Hádaly se.Ty princezniny věčné souputnice!Přísahaly jí věrnost a přitom se nikdy nezeptaly,jestli o ni stojí. A ona si najednou nebyla jistá....vlastně vůbec ničím.Napospas sobě sama a stovkám erárních kachlí.Copak taková kachle se nikdy nechtěla lišit??? Nejspíš ne...vždyť kachle je v podstatě šťastnej člověk.

A přece tebou pohrdám,stohlavé stádo bez identit. Jsem možná zbabělec a možná dezertér a určitě jen další nepodařené vtělení Boha,ale jsem jiná a svoje a ....idiot,co si povídá s kachličkama -z nudy a tak trochu ze zoufalství.

A tak opřela čelo o zeď mrtvolně popelavou,jako její paže.Písek vrzal myšlenkám do rytmu.

Holky,vemte mě mezi sebe........já chci bejt taky kachlička...............


Lidičky! Moc se omlouvám těm,co čekali fakt něco od divadla.Povedl se mi tak trochu překlep,takže místo -divadlo,film- si dosaďte třeba blbůstka :)))))))))))))

roštěnka
24. 01. 2002
Dát tip
Tu kategorii můžeš spravit přes Mazání děl (Aréna), pak upravit jinak není to špatný, ale věř každá kachle ať chce nebo nechce, ať dělá co dělá, zůstává originálem...jen některé to šikovně maskují :)

Wopi
24. 01. 2002
Dát tip
Fakt, oprav kategorii, neni fér, když to jde do upoutávek na kino.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru