Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

mrtvá slza

16. 10. 2012
0
0
265
Autor
Tomato

Na hřbitově se rozléhalo tak děsivé ticho, že jen pláč jedné dívky se rozprostíral široko daleko. Dívka seděla na hrobě a rukama si otírala velké slzy. "Kam jen jsi mi zmizel??? Co si jen bez tebe počnu… ani ses nerozloučil. Nikdy si neodpustím, že jsem si tě nevážila tolik, kolik jsem jen mohla." Dívka tichým vzlykavým hlasem mluvila a hleděla k zemi. Mrzelo ji, že odešel, navždy. Byl pro ni všechno, jediný kdo by pro ni udělal opravdu cokoliv.

Náhle se ale obloha rozzářila a dívka se otřásla zimou. Pozvedla hlavu a pohlédla před sebe. Nejprve viděla jen velká bělavá průhledná křídla. Když tělo zahlédla jasněji, poznala v něm svoji lásku. Bála se mu pohlédnout do očí, ale odhodlala se a přeci jen pohlédla. Zamrazilo ji, tak smutný výraz a prázdné oči. "Neboj, nezlobím se. Já vím, co teď cítíš, taky je mi to líto, ale je to tak. Kéž bych nikdy nenasedl do toho autobusu. Tolik mi chybí tvoje polibky, tvoje pohledy, dotyky,… všechno. Nemohu se vrátit, jsem už něco jiného než člověk, a na zemi nepatřím. Věřím ti, věřím, že ty to zvládneš, splníš si svoje sny a na mě nikdy nezapomeneš. Promiň, už musím. Pa lásko, nezapomeň na mě, věřím v tebe a vždy budu s tebou" Dívka poslouchala jeho krásný hlas, pozorovala ho a ani na chvíli z něj nezpustila své modré uplakané oči. Ráda by ho objala, věděla ale, že to nejde. Pohlédla ještě v rychlosti do těch mrazivých očí, ze kterých se právě vyvalila obrovská slza. Otočil se, a zmizel, nechal ji tam napospas jejím myšlenkám.

Dívka chvíli přemýšlela, jestli se jí to jenom nezdálo, náhle však vstala a došla na místo, kde stál. Sklonila se k zemi a opatrně sebrala ze země kamínek, viděla na něm kapičku, kapičku, která vyklouzla z jeho prázdného oka. Dívka kamínek strčila do kapsy a tiše odcházela. Naposledy pohlédla na hrob a šla. Vítr jí cuchal vlasy a stromy prapodivně šuměly, dívka nic z toho ale nevnímala, myslela jen na něj a jeho mrazivý pohled…

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru