Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VIP Zprávy. Kokot Wolf.

23. 10. 2012
3
0
687
Autor
Kochan

Zatímco v minulém díle VIP Zpráv jsme vás informovali o Lingamu Kokotovi, dnes bychom vás chtěli seznámit s Kokotem Wolfem. Narozdíl od indického milionáře a tantrického znalce trojkokoté techniky milování, Kokot Wolf žádnou výjimečnou vlastností ani uměním nevládne. Svého času býval politikem, a protože jako vášnivý čtenář učebnic politologie vzal vážně teorie o ose Lib-Lab, zběhl z jednoho pólu politického spektra na druhý. To, že tak učinil právě v době vládní krize, byla okolnost čistě náhodná. Stejně náhodná byla ztráta státních dotací, jež měl Kokot spravovat.

Abychom se ale dostali k šťavnatějším stránkám Kokotova života, je třeba obrátit mnoho listů soudního spisu, takříkajíc hledat samotnou píku. Podivné křestní jméno, které by nasvědčovalo pocitu zbožštění či jakéhosi nedostatku, si Wolf udělil sám. Stalo se tak po již proslulém vystoupení nejlepšího ministra financí na dvorku Strakovky, kde počastoval zájemce o autogram jednoho po druhém výrazem kokot. Dokonce i Milan Kozelka, tento zasloužilý bard českého podzemí, byl nazván kokotem. A protože Wolfovo srdíčko pumpovalo krev závisti rychleji než je obvyklé i u běžného českého človíčka, okamžitě úřadům ohlásil změnu jména. Od té chvíle se hrdě zval Kokotem.

To slovutné jméno mu bylo štítem proti nepřátelům i průkazkou do lepšího světa. Na cestě svým hrdým životem se seznámil se spoustou lidí dobré vůle. Jedním z nich byl i Marek, hoch od Bobří řeky, nejlepší kamarád Mirka. Marek se za čest Kokota bil ve chvílích, kdy bylo těžko. Zkrátka když je někdo z kámošů v nouzi, Marek se nezalekne ani skryté kamery České televize. Ach, jak silná jsou pravá klukovská přátelství.

Jenže jak šel čas, došlo i na Kokotův štít. Přísní soudci Kokota jali, krásnou bradku ostříhali, měli pro něj různá jména... Ach, ta jména, zpropadená jména, vyčítal si pak často Kokot svou inspiraci nejlepším ministrem financí, i častoval se různými ještě jinými jmény. Měl totiž za to, že jeho neslavný konec zapříčinilo právě to, že má jméno krásnější než druzí. I vepsal tento kruciální argument do svého odvolání. Kokot. Odvolací soud mu přilepšil rokem vězení navíc.

Zasněme se s Kokotem na rozloučenou, že to pro něj budou krásné roky.  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru