Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výzva (nadějným) písmákům

Výběr: Lyryk
06. 11. 2012
10
27
1278

Vážení a milí písmáci,

jmenuji se Radovan Kamenický a zabývám se finančním poradenstvím. Mohu-li to tak říci, k mým koníčkům patří rovněž developing všeho druhu.  Již dlouhou dobu se pohybuji v bankovním segmentu a snad mohu své zkušenosti v dané oblasti označit za výrazné. Jsem držitelem ratingového hodnocení AAa.

Nyní k aktuální problematice. V současné chvíli jsem se rozhodl oslovit několik významných bankovních domů a dalších finančních subjektů s exkluzivní nabídkou. Ta spočívá v zajišťování bonusů pro objednané balíčky služeb. Asi právě přemýšlíte, proč jsem zde a obracím se právě na vás. Je to jednoduché:

Banky často poskytují svým klientům k účtům a dalším službám bonusy. Mezi ty nejobvyklejší patří nejrůznější zvýhodnění počínaje slevami v bance či u spolupracujících subjektů přes zvýhodnění úrokových sazeb až po hmotné dárky ve formě luxusních plnicích per či nákladných počítačových programů. Já ovšem přicházím, a zde se musím pochlubit svým výhradním patentem, s novou formou bonusu!  

Banky, se kterými se mi podaří navázat spolupráci, by napříště nabízely svým klientům v rámci balíčků služeb a účtů báseň.

Ano, báseň či jiný literární útvar. Samozřejmě vtip je v tom, že by báseň byla psána přímo pro klienta, byla by tištěna na velmi speciální druh ručně vyráběného papíru, byla by podepsána básníkem a nechybělo by věnování. Pokud by si to klient přál, básník by se s klientem setkal osobně a osobně by mu takovou báseň předal formou brevi manu. Takové setkání by se konalo v celkově slavnostní atmosféře, buď v reprezentativních prostorách bankovního domu či klienta nebo v prostředí luxusní restaurace. Kromě finanční odměny by tak básníkovi byla odměnou i společnost top managementu banky a společnosti klienta, jejíž obdiv by si mohl dosyta užívat. Samozřejmě že lze očekávat situace, kdy si klient bude přát pověčeřet s básníkem zcela sám. Anebo s ním strávit pár chvil o samotě, ve své kanceláři či možná dokonce pracovně básníka. Takovým intimním chvílím, kdy se protne svět velkého obchodu se světem lyriky, se samozřejmě dá jen fandit. Nemusím dodávat, že tento bonus by byl určen výhradně významné korporátní klientele!  

Dlouho jsem byl tichým čtenářem vašich děl. Mapoval jse terén a rozhodoval se mezi několika literárními servery. Písmák můj osobní výběr jednoznačně vyhrál. Nyní přišel čas oslovit vás a požádat o spolupráci. Proto se vás, ve smyslu shora podaného, ptám: Kdo z vás má zájem zařadit se na seznam básníků, se kterými mohu počítat? Kdo z vás se chce zúčastnit tohoto velkého kulturně-ekonomického podujetí? A konečně, který básník by koutkem své mysli nezavadil o jedno jediné přání? Ano, ve hře je samozřejmě i možnost financování první básnické sbírky!

Budu se těšit na vaše odpovědi.

Ing. Radovan Kamenický, finanční poradce, analytik


27 názorů

Zuzulinka
08. 11. 2012
Dát tip

sdělím Vám to pane krátce

proč nebásnit pro poradce

přidám ještě výra kýho

rovnou toho finančního:)

 

skvělý nápad, jsem zvědavá na reakce klientů*


Me to nasměrovalo do dalších vrstev úvah a dost možná i některé další čtenáře. Tenhle text má svoji hloubku. (snad i záměrnrnou)


jejdavilda
07. 11. 2012
Dát tip

to jsi jediný kdo bere lyrikoepika vážně


Děkuji za další balík reakcí. Z časových důvodů nemohu odpovídat jednotlivě všem. Jistě chápete - pro nás ekonomy jsou čas peníze. Tak jen několik skutečně krátkých replik (a pak honem do práce!):

2.000Kč je jistě akceptovatelná nabídka, znamenám si.

Vulgární básně by myslím nebyly vhodné. Zde skutečně cena není tím hlavním faktorem, znalci, ze kterých se rekrutují klienti, si rádi připlatí.

Prosím nesrovnávat s prodejci telefonů. Zde jsme skutečně v jiné kategorii, vyšším levelu. Ale obecně žádného investora nepodceňuji!

Klid pane Heřmane, jednání s bankéři si žádají i jisté rituály: golf, sklenka drahého koňaku v lobby, projížďka v právě zakoupeném Bentley apod. To nelze uspěchat. Včas budte informován, slibuji.

Závěrem děkuji těm, kteří ocenili mou iniciativu tipem a zvláště pak panu Lyrykovi, který se rozhodl k ocenění nejvyššímu. Tato ocenění skutečně beru vážně, neboť vím, že jsou kryta vážnou myslí.

 


Oldjerry
07. 11. 2012
Dát tip

Jako vtip je to skoro původní - jenom hledám důvod k smíchu ale vlastně není důvod - je to jen pro nadějné


jejdavilda
07. 11. 2012
Dát tip

aaa to znám, to je na baterkách


Fouraix
07. 11. 2012
Dát tip

to bude terno až nějakej buržoust dostane anarchonátěr i s věnováním od Zaprděnce


BBarkku
07. 11. 2012
Dát tip

zrovna včera mi nabízeli balíček po telefonu-na telefon-ohromně výhodné prý-a když se mě zeptali,kolik provolám,spadl jim hřebínek:D mě jen tak nedostanou.Ale tady je to koukám samá můra úplatná;)


Lyryk
07. 11. 2012
Dát tip

se mnou lze počítat, já počítám rád .)))


Dero
06. 11. 2012
Dát tip

Měním kategorii z Událostí na Ostatní. Díky za pochopení.


VH64
06. 11. 2012
Dát tip

Pane Heřmane, s vašimi svaly si myslím můžete říkačky strčit kam chcete, úplně sám a taky zadarmo.


VH64
06. 11. 2012
Dát tip

Milá Jarmilo, ten já mám doma a úplně zadarmo.


Dámy a pánové, velmi se těším z vašeho přístupu. Cítím v něm ještě trochu ostych, ale zdá se, že tohle se povede!


moje firma dává solventní klientele jako bonus pro intimní chvíle pozvánku do bordelu


vkl
06. 11. 2012
Dát tip

No, moje poklona,

chtěli by pronajmout chudáka Villona


BigBivoj
06. 11. 2012
Dát tip

tak spam už i tady

nejen v poště

to je teda událost!

 

Dero?


je vidět, že i vrazi z volstrýtu mají poetickou duši. Pošli mi rámcovou smlouvu, dám jí svému právníkovi, ať na to mrkne.


Nabízím Vám spolupráci. 2000,- za originální text.

Radovan Skromný


pedvo
06. 11. 2012
Dát tip

pomoc u nás najde vždycky

ing. Radovan Kamenický

pár veršíků od nás chce

analytik, poradce


VH64
06. 11. 2012
Dát tip

Nejlépe haiku, viď Radovánku!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru