Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co je normální?

26. 01. 2002
3
0
2443
Autor
Lucinka18Cl

 

                Co je normální?

 

      Co je normální? Sama nevím, přesto se nad tím pokusím zamyslet.

      Tak například lidé - dle mého názoru normální lidé neexistují. Tedy teď sem se vás nechtěla nějak dotknout! Jsem jen prostě přesvědčená, že každý je tak trochu blázen - třeba jako já.Nenormální nejsou jen lidé, ale i věci, počasí, nebo třeba nálady. Jsem přesvědčená,že nenormální byl i tento čas před vysvědčením, plný zbytečných depresí z písemek. A normální? Normální je to, když vám spadne chleba namazanou stranou na koberec. Tedy ne, že bych vám to přála...

        Nyní se vám pokusím nastínit konkrétní problém. Vezměme například svět. Svět sám o sobě je normální, ale jelikož se říká,že dobro plodí zlo, tak lidé, jakožto plody světa, musí být zákonitě nenormální - to je ale zvláštní - co se sama nedozvím.

        Ještě si položme otázku: ,,Tak co je vlastně normální\" , a zkusme na ní odpovědět! A nyní se podívejte do zrcadla - vytřeštěné oči a pusa zavřená. Prostě je tato otázka moc těžká na to, aby se na ní dalo jednoznačně odpovědět. A tak sem vlastně přišla na to, že pro každého je normální věc jiná, tudíž individuální. A tak já nemám právo se dále zamýšlet nad tím, co je či není normální! Jen jedno vím jistě - já to rozhodně nejsem! :-)    


Lisha
08. 07. 2005
Dát tip
NORMÁLNÍ JE BEJT NORMÁLNĚ NENORMÁLNÍ! clondaik: A nežijeme všichni v hříchu? Co je vlastně hřích? Lucinka18Cl : Napíšeš úvahu na téma hřích? Je hřích normální? Jsem já normální že sem píšu takový blbosti? A co je to vlastně blbost? Tak DOST už končim......já ten toluen neměla čuchat:o)

clondaik
03. 12. 2003
Dát tip
NEKOUŘIT JE HŘÍCH! Alespoň to říkám já.

Watukina
15. 07. 2003
Dát tip
zajímavé...jako moucha v polévce...

Lowlander
05. 04. 2003
Dát tip
Pěkné a výstižné s hezkým koncem :o) Ac jo.. dkyby takové úvahy psávali lidé na škole, tak bych možná při slohu tolik netrpěl :o))) Těším se na další :o)))

Bafomette
16. 12. 2002
Dát tip
jiří bohumil? lucinko myslím, žes to napsala dobře.* jiří? myslim žes to blbě pochopil... tam není nic extraoriginálního. A asi ani bejt nemá. Je to výborná, krátká, vtipná (nevimještějaká) úvaha. ježiš, zkus se trochu uvolnit

horák
08. 10. 2002
Dát tip
Hrozně mi to připomíná jednu mou úvahu - asi by mi dnes přišla stejně neobjevná jako ta tvoje. Napsal jsem ji asi v tvém věku.

Notreal
03. 10. 2002
Dát tip
!! mylsím, že máš naprostou pravdu !!!! * to myslím normálně vážně :-)

clondaik
26. 05. 2002
Dát tip
Ahoj Lucko noci upije.Nebud nenormální, ale buď normální Lucie ze samoty u lesa.Doufám, že jsi to ty.

Whelp
11. 05. 2002
Dát tip
Nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní, neb nikdy nikdo neví co se může státi. :o)

Nuitík
13. 02. 2002
Dát tip
No, jestli jsi normální, o tom netřeba diskutovat :o)))

Gastarbajtr
12. 02. 2002
Dát tip
na to, jestli jsem psychouš? :-))))

Gastarbajtr
11. 02. 2002
Dát tip
NORMÁLNÍ JE NELHAT aspoň to řikala Unie svobody :-))))))))))))

NORMÁLNÍ JE NUDNÝ aspoň to říkala znuděná Konstance:-)))

Nuitík
11. 02. 2002
Dát tip
Gast: Ty seš psychouš :o)))))))))))

Nuitík
11. 02. 2002
Dát tip
ovšem to je samozřejmě čistě můj osobní názor, že ano, tady zrovna pod tímto dílkem by někdo mohl mít sto jiných :o) Tak to jen pro pořádek..

Lucinka18Cl
10. 02. 2002
Dát tip
Nezlob se, ale pokus o originalitu to nebyl, jen něco, co sem musela vymyslet během krátký chvilky, abych nedostala pětku. A znáš mě-normální nejsem a bejt nechci. Nechci být člověk zapadajíci do davu....a když už sem to měla v pc, tak sem to sem chtěla dát a zjistit i názor jiných a nejen naší profesorky na ČJ.

NORMÁLNÍ JE NEPÍCHAT aspoň to říkali v jednom století

lidka
06. 02. 2002
Dát tip
úvaha mě tedy nevzala, trochu zmatená, trochu plytká, za to některé reakce mi připadají zajímavé. každá ideologie vytyčí svoji normálnost, včetně té partnerské, rodičovské, zaměstnanecké v každém z nás. sama se snažím, se tím příliš neohánět, ale mnohdy je to jediná obrana proti něčemu, co nám ubližuje...

Wopi
06. 02. 2002
Dát tip
KK.: naštěstí to moc nedodržovali, jinak bysme tu nebyli :)).

...to maj taky štěstí!!! :-))))))

Prokletí
05. 02. 2002
Dát tip
esi cete, nemějte se rádi, já Vás budu mít o to rači +o)))))))))) m.

Wopi
05. 02. 2002
Dát tip
NORMÁLNÍ JE NEKOUŘIT aspoň to řikali v jedné kampani

Prokletí
04. 02. 2002
Dát tip
Mimochodem, panstvvo, znáte-li Tracyho tygra od Williama Saryoana, najdete tam pasáž, kde říká, že jistý doktor prokázal, že Tracy je šílený a že "TO LZE PROKÁZAT PRAKTICKY U KAŽDÉHO ČLOVĚKA"... kategorie normálna je prázdná kategorie, protože nemá ani příklad ani jakoukoli podobu... je vykonstruovaná pro gesto... Hlavně, že se máme rádi!!!! m. ;o)

Wopi
04. 02. 2002
Dát tip
I ne. Já se nemam rád. :)

Nuitík
04. 02. 2002
Dát tip
Taky se nemám ráda...a Tracyho tygra jsem četla a viděla divadlo, moc fajn....:o)

Vidím v tom snahu, extrémně velkou snahu o originalitu a jedinečnost. Snaha je, ale výsledek je jen pouhé tlachání o tom, co už napsalo spousty jiných lidí. Sama si o sobě napsala, že nejseš normální, pokus se o to, třeba Ti to pude líp,

Omlouvám se za to pude, samozřejmě že půjde.

Gastarbajtr
27. 01. 2002
Dát tip
No Lucinko.....každopádně zajímavá myšlenka........ normální/nenormální, podle mě na tom dneska nesejde....řídíme se dávno jinými hodnotami..... zařazuju do klubu!!!!

Gastarbajtr
27. 01. 2002
Dát tip
avi

Nuitík
27. 01. 2002
Dát tip
Jůůů, úvaha je dobrá :o) Můžu Ti říct, že já teda určitě normální nejsem. Ten, kdo si myslí, že je normální je ten nejvíc nenormální na celé planetě. Protože nikdo neurčuje hranice normálnosti a nenormálnosti, že ju a tak my, jakožto lidi ducha prostého žijeme v nevědomosti, zda my jsme těmi normálními nebo nenormálními. A protože odpověď na tuhle otázku nám nikdo nedá, sami sebe posuzujeme :o) Takže, já jsem nenormální!!! :o)

jukni do děl Matyjustina, konk. na jeho auditorium "Jsou na písmákovi BLÁZNI??" ať víš, do čeho jdeš:-)

Diana
26. 01. 2002
Dát tip
No vidíš, taková jasnozřivost! Obvykle každý pokládá sám sebe za model toho, co je normální. Tobě už jen krůček chybí k tomu být tolerantní. Jaký? Jen dokázat takto myslet stále i uprostřed lidí, kteří ti "nesedí".

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru