Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povzdych

16. 11. 2012
1
1
980
Autor
plpko

Štrngajúcl kľúčami na námestí SNP v Bratislave v roku 1989 som si myslel, že viem presne čo chcem. Teraz viem iba to, že som vedel čo nechcem.

Nuž, patrilo by sa ísť zajtra do prvomáj..., nie pardón, do 17-novembrového sprievodu. Lenže, čo pozitívneho sa tam bude propagovať, čo dobré tým podporím? Nebude to podobné ako na 1.mája kedysi, že Nyšt! Aké vízie máme do budúcna, čo chceme dosiahnuť? Teda okrem toho, že by sme radi dali po papuli skorumpovaným politikom, sudcom, gorilám... Vieme čo chceme a vieme ako to dosiahnuť? Alebo sme len také ovce o ktorých hovorí urážlivá reklama v TV? Sme dostatočne cieľavedomí a rozhodujeme sa vo svojom konaní s dlhodobou perspektívou? Alebo nám stačí len chvíľkový pocit bohatstva, keď sme práve predali fabriku, pôdu, Tatry, rodinné klenoty zdedené po našich dedoch?  Lacno, pod cenu, za papieriky bez hodnoty, resp. šikovný developer nám podhodil čísla na účet v banke, ktoré sa už zajtra môžu v limite blížiť nule? A možno práve preto pôjdem zajtra do sprievodu. Hľadať, ja, ovca, nejakého baču s pozitínymi vidinami. Len ako odlíšiť populistu, manipulátora od čestného, morálneho vizionára? Máte recept?

1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru