Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Starý punkeři

05. 01. 2013
4
8
726
Autor
sharik

 

2.4.2009, Brno

 

Drahý příteli,

byl jsem velice zaskočen tvou nečekanou (a bohužel neohlášenou) návštěvou. Jsem velice šťastnen, že sis vzpomenul na svého starého známého a velice mě mrzí, že jsem byl zrovna pracovně pryč a tak jsme se nemohli setkat. Rád bych se ti touto cestou omluvil.

S pozdravem,

Pavel S.

----

 

Ty starej blázne, díky za dopis! Ani jsem nečekal, že se ozveš. Sere mě, že jsem tě zrovna nechytil, ale jestli v tom byla práce, tak je to jasný, to chápu, nedá se svítit. Už jsem zase zpátky ve Státech, ale brzo bych měl jet do Čech znova. Naše evropská tour byla hrozně úspěšná a říkal jsem si, proč sakra taky nezahrát doma? Takže pojedem další, tak za půl roku, stavil bych se, co ty na to?

Hele a jak se vůbec máš? Sakra, jsem tě neviděl dvacet let. Dvacet let! Do prdele, je to vůbec možný? Tvoje manželka (ty vole, slušnej výběr, by the way! To bych do tebe neřekl!) povidala, že seš teď vysoce postavenej manažer v nějaký firmě přes logistiku, nebo co? Hukot, kdo by to byl řek, když jsme spolu zakládali první punkovou kapelu? Hele, napiš, fakt o tobě rád něco uslyšim!

Tommy

 

----

 

7.5.2009, Brno

 

Drahý Tomáši,

je milé, že se chceš opět zastavit. Co bych ti tak povídal? Mám se dobře, nedávno jsem byl povýšen a zlepšilo se i mé finanční postavení. Jsem šťastný, že i tobě se s kapelou daří dobře. Tak snad někdy na viděnou.

S pozdravem,

Pavel S.

 

----

 

Ty vole, měsíc čekám na odpověď a ty mě takhle zazdíš pár slovama? Co to je, ty vole? Hele, já za tebou fakt asi dojedu ještě před tour. Urazíme pár piv, jako za starejch časů. Víš jak to je, všichni máme na zádech nějaký svý démony a ty občas začnou ječet, žejo. No a ty moji zrovna začli řvát "vzpomeň si na starý kámoše, zajeď za nima a něco podnikněte, bud to super" a nemůžu to vydržet, prostě se za tebou rozjedu a něco spácháme, co myslíš? Dva starý punkáči, který dosáhli velkýho úspěchu ve velkym světě, to musíme doprdele oslavit, no ne? Co kdybych přijel dejme tomu dvacátýho července, to máme s kapelou prázdniny, hm?

Tommy

 

----

 

13.7.2012, Brno

 

Milý Tomáši,

omlouvám se, že jsem nenapsal dříve. Pošta mi tvůj dopis předala bohužel opožděně. 20. budu pravděpodobně v Brně a velmi mě tedy mrzí, že už nestihneš přijet. Snad tedy někdy jindy.

S pozdravem,

Pavel S.

 

----

 

Sakra, tohle je fakt pech! Tvůj dopis jsem dostal sedmnáctýho, ale ještě jsem si stihnul zabookovat letenku a dostal jsem se k tobě včas. Ale nedozvonil jsem se na dveře tvýho bytu, čekal jsem tam skoro celej den a nic. Přitom sousedka říkala, že jsi určitě doma, no moc jistý mi teda nepřišla, znáš ty starý báby. Ale řekni mi, co se stalo, myslel jsem, že tě tam najdu! Napiš mi svůj telefon, nebo e-mail, bude to rychlejší, než ten náš sraz řešit dopisem.

Tommy

 

----

 

10.10.2009, Brno

 

Ahoj Tomáši.

Víš, byl jsem na poslední chvíli pracovně odvolán, tak to bohužel nevyšlo. Je mi to líto.

S pozdravem,

Pavel S.

 

----

 

Čau chlape! Zase práce? Ty vole, takhle vytíženej, stojí ti to za to? Eh, za ty prachy, chápu to. Hele tu tour jedem v březnu, 13. hrajeme v Brně, paráda ne? Už jsem slyšel, že místní media z toho dělaj haló, že nás rozmazávaj jako strašný rebely, co dělaj příšernej bugr. Musí to bejt funny, když to čtou starý známý. Nějakej plátek prej otiskl článek, ve kterym nás strašně pochcává a varuje před našim vlivem na mladou generaci? To je docela hukot. Ale lístky se prodávaj skvěle. Hele, dva jsem ti zarezervoval, tak doufám, že dorazíš i na koncert a pak se půjdem někam zbořit, uděláme nějakou ostudu po barech a tak. Jako za starejch časů, co ty vole? Těšim se na tebe!

Tommy

 

----

 

1.2.2010, Brno

 

Tomáši,

budu k tobě upřímný. Snažil jsem se být zdvořilý, ale není zbytí. Jsem vážený a úspěšný muž a ty jsi rokenrolový rebel s příšernou pověstí. Ukazovat naši známost na veřejnosti, či s tebou snad dokonce "obrážet bary" by mohlo značně poškodit mojí image. Bude lepší, když přerušíme vzájemný kontakt. Na koncert samozřejmě nepřijdu, ale přeji ti úspěšnou tour.

Sbohem,

Pavel S.

 

----

----

 

3.3.2012, Brno

 

Předrahý příteli!

Nedávno mě přepadla nostalgická nálada. Vzpomínal jsem na staré časy a zastesklo se mi po tobě, po mém nejdražším kamarádovi z dob studií. Vydal jsem se do obchodu a koupil si několik CDček tvojí kapely. Je to skvělá hudba! Vždy jsem věděl, že máš velký talent, ale že je v tobě tolik, to jsem ani netušil.

Povídej, jak se ti daří? Vím o tobě jen z médií a podle nich si vedeš velice dobře! Moc ti to přeji. U mě to bohužel už není co bývalo. Udělal jsem pár chyb a z firmy mě vyhodili, jsem na tom finančně velice bídně. Ale to nechme stranou. Kdy zase přijedeš domů? Moc rád bych tě viděl.

P.S.: Mám teď menší problémy s vymahačskou agenturou. Myslíš, že bys mě mohl založit? Ze starého přátelství? Byl bych ti neskutečně zavázán!

S nejsrdečnějším pozdravem,

Pavel S.

 

----

 

Je fajn, že ses po letech ozval. Tvůj minulej dopis mě docela nasral, takjsem radši ani nereagoval. Nebylo to od tebe zrovna milý. Rád bych ti teď řekl něco moc důležitýho: vyliž mi prdel, "drahý příteli".

Tommy


8 názorů

Jak už tu mnozí zmínili, Tommy je realistický, zato Pavla bych asi bral spíš jako nadsázku, co? Každopádně mi to udělalo radost, je to čtivé a zábavné, tip si zasloužíš ;)


Zordon
09. 01. 2013
Dát tip

* Pavel je sice vydestilovaný do trochu čistší podoby než by bylo reálné a chápu to. Mám pocit ža takového Pavla a Tommyho má kde kdo i sám v sobě *


Alexka
06. 01. 2013
Dát tip

Pro mě jsou uvěřitelní oba. Líbí se mi 


I mně se to líbí. Pár takových Pavlů znám.*


Fruhling
05. 01. 2013
Dát tip
Taky mám pocit, že postava Pavla je vytvořená jen proto, aby se do ní mohlo tepat. Je to takový boj s neexistujícím nepřítelem.

Čudla
05. 01. 2013
Dát tip

Moc se mi to líbí. Dobře napsané. *


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru