Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Střelec vs Kozorožec

01. 02. 2013
0
0
475
Autor
sisiA

Jak pošetilé je myslet si, že by se kdy setkal tvor - zástupce turovitých s člověkem, který si jen tak opovážlivě střílí z přísedícího obecenstva a ze všeho nejvíce ze sebe.  Kozorožec, jako typický nositel mohutné mužské chlouby dosahující až jeden metr, v klidu pozoruje okolní šum. Naopak Střelec, jako největší opovážlivec, divoce rozhazuje rukama a tasí jednu zbraň vedle druhé. Po čtvrté skleničce "Jégrmajstra" je schopen tančit na stole, popřípadě ležet pod stolem - záleží na tom, zda sklenky lahodného mysliveckého moku prokládá pravou "domácí". V případě, že Kozorožec již během první skleničky nenabere Střelce na mohutné rohy, lze předpokládat, že v průběhu večera se stupňujícím se počtem vypitých sklenic, se Střelec a Kozorožec setkají.

Pozn. autora: V případě, že pijete u nás na Slovácku, počítejte spíš s lahvemi.

Setkání může probíhat podle následujících verzí:
1. Opilý Střelec se sám ladně svine na Kozorožcovu chloubu. Přísedící obyvatelstvo utíká (Kozorožcovi stoupenci) nebo se hlasitě směje (Střelcovi stoupenci).
2. Kozorožec i Střelec jsou na stejné vlně. Pro oba to znamená více sklenic/lahví, které pak katapultují Střelce do stavu 1. Kozorožec více vydrží, nepije mezi sklenicemi/lahvemi "Jégrmajstra" pravou "domácí".
3. V případě, že Střelec přepije Kozorožce, je nutné volat zdravotní záchranou službu v podobě kbelíku, hadry a umělohmotných pytlíků pro stoupence obou zúčastněných.
4. Nepije-li Střelec, k setkání s Kozorožcem nedojde. Kozorožec, leštíc své statné rohy, sedí v baru sám.
5. Při příležitosti setkání stoupenců obou stran a následné koverzace by bylo možné teoretické setkání Střelce s Kozorožcem. Bohužel pro Kozorožce je velmi nepravděpodobné, že by se stoupenci obletovaný Střelec dostal ke Kozorožci nadosah.

Pokud zvážíme všechny verze, je velmi nepravděpodobné, že by se Střelec s Kozorožcem setkali za střízliva nebo spolu dokonce navodili přátelský rozhovor. Proto je velmi pošetilé si myslet, že by se setkal tvor - zástupce turovitých s člověkem, který si z Vás právě vystřelil.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru