Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Valentnský krvák

13. 02. 2013
0
1
452
Autor
kronas

Valentýský příbeh, nešťastný konec.

Valentýsnký krvák

 

Byla noc 14. února, krásny den svatého Valentýna. Večerní obloha byla krásná, bez jediného mráčku. Měsíc, skoro v úplňku svítil na téměř opuštěný park. Téměř? Milenecký pár, chytře maskovaný ve křoví si užíval noc svátku všech zamilovaných. Všude bylo ticho, byl slyšet každý poryv větru, každé zvíře. Když tu najednou se ozvali kroky, asi osamělý chodec. Nikdy jiný by se v tuto pozdní hodinu do parku nevydal. Milenci na chvíli přestaly. Chtěli zůstat utajeni. Kroky chodce najednou zmizeli. Milenci se začali vášnivě líbat. A když už se chystali pokročit dál tak kluk dívku zarazil“počkej chvilku, musím si odskočit.“Kluk se zvedl a odešel do nedalekého křoví. Po chvíli se zatemnělo, velký černý mrak zakryl měsíc a v parku se rozprostřela tma. Dívka celá vyděšená ani nedutala a čekala na návrat partnera. Ze křoví se ozval divný tlumený zvuk, dívka chtěla na kluka zavolat, ale byla tak vyděšená, že nevydala ani hlásku. Tlumený zvuk ustal a dívka slyšela, jak se kluk k ní vrací. Ulevila si a uklidnila se natolik, že ze sebe vysoukala“kdes byl tak dlouho? A co to bylo za zvuky?“. Chlapec odpověděl lehce chraplavým hlasem:“to nic, jen sem zakopl o větev a při pádu sem si vyrazil dech.“pak pokračoval veselým hlasem“tak kde jsme to skončili.“Po asi hodině vášnivého milování oba ustaly. Dívka řekla chlapci, že už musí jít domů, že jinak se o ni budou rodiče bát. Chlapec řekl, že tomu rozumí a taky že se teší na další schůzku. Oba se rozloučili a dívka se vydala směrem domů, ale když míjela hned asi druhé křoví tak zakopla o kořen a spadla obličejem přímo do bláta. Bylo to podivně mazlavé a zapáchající bahno, ale dívka jak byla hrozně naštvaná, tak si to nejhorší blát utřela do kapesníku a pak pokračovala domů. Doma otevřela vchodový dveře a rozsvítila. Z domu se ozval příšerný jekot.

Mezitím v parku vyšel měsíc, který odhalil zakrvácené tělo ležící ve křoví.   


1 názor

Číslovky by se v povídce měla psát slovy, tedy datumy, čas. Pokud to povídka nevyžaduje. 

 Udám příklad " naprogamoval robota C-4-24 "

krásny den svatého Valentýna - KRÁSNÝ

se ozvali kroky - OZVALY TY KROKY

Nikdy jiný - NIKDO JINÝ

Milenci přestaly - PŘESTALI ONI

Kroky chodce najednou zmizeli - TY KROKY ZMIZELY

Oba ustaly - ONI USTALI

Tak si to nejhorší blát - BLÁTO

 

Přímou řečí začínej od začátku řádky, lépe se to čte a člověk se v textu orientuje.

Zatemnělo se? To je nějaká strašná blbost. 

 

Slovosled, nevypsaný sloh, kvanta chyb, absence odstavců a jekékoliv jiné úpravy. 

Nelogičnost a bezduchost textu. 

 

I kdych měla přeskočit všechny nedostatky a hodnotit jen text, tak ani s tím neuspěješ. Buď je tojen část celého příběhu a tedy je od Tebe hloupé, žes to neuveřejnil v celku a nebo je to samostatná povídka a to je hodně málo. 

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru