Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čaj o páté

11. 04. 2013
2
2
313
Autor
jimmyhayek

Plavala tmou. Dýchala hluboce v pravidelném rytmu, jakékoliv zvolnění ji potápělo do hlubin pokoje. Sednout si do křesla bylo obtížnější než si lehnout na dno moře.

Z okna zacítila vůni nočního Brna. Žhnulo jako rozpálené uhlíky v kotli. Čas přestal existovat. Ticho šumělo očekáváním.

Stále před košatým lustrem a se zaujetím sledovala jemné obrysy tisíců mihotajících se sklíček.  Snad ve větru, ač sama žádný necítila.

Sklíčka zacinkala a probouzející se lustr rozzářil pokoj. Ó, jaká to nádhera. Chtěla jej pohladit a uchovat si tuto chvíli. Sotva se však dotkla, zřítil se k zemi a uhasl. Lustr však nepřestával svítit dál.


2 názory

Lakrov
11. 04. 2013
Dát tip

Překvapuje mě, že se mi to dost líbí. Takový trochu abstraktní text, přijde mi. To obvykle do mého vkusu nezapadá. Vzhledem k té abstraktnosti a nepatrné délce textu by stálo za to odstranit překlepy (Stále před košatým lustrem... má tam být STÁLA ?) a nepřesnosti (zbytečné opakování slova Lustr v poslední větě).


verulinda
11. 04. 2013
Dát tip

to mne oslovilo *


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru