Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Moderní Karkulka

21. 04. 2013
0
1
1232
Autor
Katniss
Za smogem tak hustým, že by se nedal ani krájet, stál šedesátipatrový panelový dům. V něm bydlela mimo jiné jedna holčička, která se jmenovala Červená karkulka. Karkulka je asi hezká holčička, ale není to vědecky prokázáno, neboť ji nikdy nikdo neviděl bez četných vrstev make-upu. Jednoho dne, právě když Karkulka chatovala s deseti lidmi najednou, za ní přišla maminka. ,,Babičce došla vodka, budeš tak hodná a doneseš ji zásobu?'' konstatovala směrem ke Karkulce. ,,Mami, to asi nepůjde, píšu referát.'' odporovala Karkulka a co nejnenápadněji přepnula na Wikipedii. Hodinu poté, co ji maminka odpojila internet, Karkulka bloumala po ulici, přičemž si ověřovala správnou trasu na prastaré verzi Google Map. Mobil se začínal vybíjet, v pravém horním rohu displeje hrozivě blikal ukazatel baterie. Karkulka se zmateně rozhlédla kolem- jak má najít cestu k babičce? Vždyť nebude jednoduché najít nejhorší kasíno ve městě. Nebylo dne, kdy by na ni nikdo nezaútočil, obzvlášť tato ulice byla odjakživa pověstná tuláky a vandráky, kteří vymáhají peníze. Ani tento den nebyl výjimkou. ,,Stát!" zastavil ji ten nejopilejší chlap široko daleko. Trvalo mu pár minut, než správně namířil pěstí na Karkulčinu tvář; vzápětí však odskočil - Karkulčin make-up byl tvrdší než sádra. Utekl od ni jak spráskaný pes, přesto Karkulka vyndala z igelitky láhev vodky a lokla si na kuráž. ,,Babička se bude zlobit.." pomyslela si. O pár chvil později se Karkulka motala opilá na náměstí- mávala kolemjdoucím, neustále padala do kaluží a vše viděla dvakrát.Poté, co vypila všechny babiččiny zásoby, se konečně doplazila ke kasínu. Na desátý pokus se trefila do dveří (rozbila přitom dvě okna), vrazila do babičky, která spadla a zemřela na infarkt. Karkulka se stala nejslavnějším zabijákem lidí všech dob a převzala kasíno po zesnulé babičce.

1 názor

Janina6
23. 04. 2013
Dát tip

Je fajn, že se ve svém věku snažíš něco tvořit. Myslím, že bys ale měla zkusit vymyslet nějaký vlastní, originální příběh. Není nic špatného inspirovat se klasickou pohádkou, jenže - co nového jsi k tomu námětu přinesla? Co je na tvojí Karkulce tak moderního (kromě toho, že disponuje mobilem a internetem)? Silné vrstvy make-upu nebyly moderní už ani za mého mládí :-) a opilá se motat po ulici, na tom není ani nic nového, ani zábavného. V klasické pohádce o Karkulce je hlavní napětí a "převleková" scéna, kdy se vlk vydává za babičku. Tohle kouzlo je ve tvém textu pryč, a nenahradilo ho žádné nové. Tvůj "vlk" je bezzubý. Humor si představuju trochu chytřejší, než takové ty scénky, jak se někdo netrefí, když chce praštit. Jinak jsou tam i logické nesrovnalosti - třeba když Karkulka nemůže najít cestu za pomoci Google Map, ale namol opilá tam najednou trefí... No a závěr - stala se "nejslavnějším zabijákem lidí", protože vrazila do své babičky? To je prostě hloupost.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru