Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

-nepojmenováno-

06. 02. 2002
1
0
1149
Autor
Přelétavý

Znáš tu tíhu
nocí bez objetí?
Víš, jak bolí
večerní samota?
Jak pálí v očích
slzy bez dojetí,
když život se Ti
divně zamotá?
Znáš chlad lůžka,
co zůstal jsem v něm sám?
Tušíš snad,
jak moc mi scházíš?
Lásko vysněná
a stokrát prokletá.
Na to se Tě ptám!

Dabi
20. 05. 2002
Dát tip
Vím co jsi chtěl básní říct...

vero
05. 03. 2002
Dát tip
*

Díky, Steve. Konečně, každý píše, jak je mu to nejbližší. Popravdě řečeno, abstraktní dadaistické skládání slov mi není vlastní, tak i nadále zůstanu u svého stylu, i kdyby to mělo vypadat, jako obšlehnuté z veršovánek středověkým minesengrů.

hermit
06. 02. 2002
Dát tip
Přelétavý, obracíš se k někomu skutečnému, nebo jen k abstraktní milence? zdá se mi, že příliš zobecňuješ, a z básně není úplně jasné, co jí vlastně chceš říct - jsi opravdu přelétavý, na začátku jsi jakžtakž smířený, ale na konci už nejsi zrovna moc asertivní.... ;-)

čtyřicet
06. 02. 2002
Dát tip
Do poezie máš ještě daleko. Ale nevzdávej. Všichni začínáme podobnými citovými výlevy, které mají smysl jen pro nás samotné. A všechny nás kritici stínají. Jak řekl už hermit: jsi přelétavý, nesoustředěný, nadužíváš silných (avšak z hlediska poezie značně omšelých) slov. Připadá mi to jako neumělá nápodoba poezie středověké. Buď trošku současnější...

Prokletí
06. 02. 2002
Dát tip
Zvláštní, opravdu je tu teď tendence vstupovat na Písma texty definujícími Lásku (na rozdíl od autora si dovolím velké písmeno ;o)... víš, je to opravdu cítit ohraností, páč užíváš i "užité fráze".... Ale je-li to věnováno konkrétní osobě, dodávám ještě POF Drš se ;o))))))))) m.

Jeden dotaz: Je normální, aby se autor vyjadřoval ke kritikám na vlastní dílo? Je v nich totiž nějak mnoho otázek.

Stevenson
06. 02. 2002
Dát tip
dost se divim, ze toto nekterym vadi ze neni assertivni ( kruci ta cestina se nam vyviji )).) mne to nejak nevadi, alespon je videt o co jde, coz u MNOHA jinych i vybranych dilek mi nejak unika. A co neni vlastne ohrane.. ? A co je soucasnejsi? Na TIP to snad neni, ale..-)) a jiste, je normalni se k vlastnim kritikam vyjadrovat. Treba to bude i zajimave.) Good luck.)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru