Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

1

06. 02. 2002
4
0
465
Autor
Blackie

Potkávala jsem ho čím dál častěji, cestou do školy, na procházce se psem, ve vlacích a na nádražích, jako by mě následoval na jakékoliv místo na světě, jen proto, aby mě děsil a zároveň přitahoval svojí přítomností. Někdy jsem se v noci budila a přiskočila z náhlého popudu k oknu v domnění, že ho zahlédnu. Nikdy se mi to nezdařilo, ale pocit jeho přítomnosti ve mně přetrvával. Začínala jsem mít pocity nějaké zvláštní nutnosti, nutnosti osudu, kterému nelze vzdorovat. Rozhodla jsem se ho následovat.

 

Uprostřed jedné noci jsem vyšla z domu. Právě sněžilo a v oranžovém světle pouličních lamp poletovaly sněhové vločky v rytmu svého podivného tance. Hledala jsem ho, v duchu jsem si říkala, že už jsem připravena obětovat svou duši za možnost vyššího vědění a moci, kterou on má. Volala jsem ho, ale on nepřicházel.

 

Zmocnil se mě smutek a nenacházela jsem příčiny, proč mi byla odepřena ta možnost. Tak jsem vycházela každou noc, ve snaze ho najít a vše ostatní přestalo být důležité, má touha po něčem „jiném“ sílila ze dne na den. Ale stále jsem ho nemohla nalézt. Zmizel, nejspíš jsem nebyla hodna něčeho takového. Má naděje byla ztracena.

 

Jednoho dne, snad ze zvyku jsem opět bloudila nocí. Zima byla již pryč, ale jaro ještě nepřevzalo vládu nad zemí. Zabloudila jsem do ovocného sadu, obehnaného zdí, vychutnávaje si pocit naprosté samoty. Jediným rušivým zvukem bylo vytí tažných psů, kteří pěli svou smutnou píseň nad ztrátou svobody a snad i důstojnosti, závidějíce vlkům.

 

Z myšlenek mě vyrušil tichý zvuk, mé srdce se téměř zastavilo, aby mohlo v zápětí začít bušit neuvěřitelným tempem. Přišel. Všechny mé myšlenky se upjaly k tomuto jedinému slovu. Přiblížil se ke mně a podíval se mi do očí, usmál se. „Jsem ráda, že jsem tě našla,“ řekla jsem plna očekávání. „Vážně,“ odvětil se smutným úsměvem. A v jeho ruce se kovově zaleskla ostrá věc.
Nick
29. 07. 2002
Dát tip
Nechápu v tom to přirovnání...ale mimo toho konce je to hezký.

Ikvous
21. 05. 2002
Dát tip
Krásně napsaný, ale proč to ve mně nechává mrazivý pocit?

Ikvous
21. 05. 2002
Dát tip
Škoda, že jich tu nemáš víc.

clovrdik
06. 02. 2002
Dát tip
pěkně vykreslený, TIP

Bafomette
06. 02. 2002
Dát tip
vážně

Prokletí
06. 02. 2002
Dát tip
moc dobré... torchu blátivý začátek a nakonec ta břitva... zajímavé m.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru