Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Když člověk na cíl nedosáhne

09. 05. 2013
0
2
462
Autor
Katehrine

Zadržuji dech
čekám, co se stane
musím to vydržet
nedýchám
radši zavřu i oči
nechci to vidět
jen to musím vydržet
až do konce času
však já se jednou dočkám
a stanu před soudem
nevím, jaký bude rozsudek
počkám si na něj
nebudu tu jen tak stát
a čekat, co se bude dít
musím vstát
a...konat


2 názory

Katehrine
10. 05. 2013
Dát tip

děkuji za otevřenost :)


Meursault
10. 05. 2013
Dát tip

než psychologické mi to připadne nábožensko ideologické, budiž však

možná by se hodilo tam někde hodit předěl, rozhodnutí se tu zdá být náhlé, ale v jedné nudli trochu zapadá - vypadá to pak jako protiřečná kupa místo revoluce (navrhuji odřádek za rozsudkem)

jazyk je... civilní, tam nelze nic namítat, ovšem, těžko chválit, rytmus je udýchaný jak ho čtu já, někdo jiný ho pro krátkost řádků bude mít plný odmlk

téma útrpné, ovšem za vynechání emocí, soustředíš se na pohyb, to může být osvěžující, ale šance na vtažení čtenáře se tenčí, chvílemi je to trochu redundantní (civilní jazyk si rozumí se stručností, zdá se mi)

líbí se mi detail se "zavřením očí pro jistotu"

 

//ah, všimnul jsem si titulu - ten to trochu zamotává, totiž začátek působí jako reakce na nějaký druh násilí, než na zklamání; ale posouvá to do psychologičtější roviny-) pak musím říci, že je to zajímavá... a zvláštně probíhající reakce, která končí jedním ze dvou normálních způsobů jak jednat(kritika je napsaná tak, jak mne napadalo a jak jsem četl dílo, zmatenost vyhrazena)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru