Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Aranka má děťátko

07. 02. 2002
8
0
1082
Autor
DISPARITY

Takový úlet z dob malin nezralých... :-)

                    Aranka má děťátko

Do patnácti let nevhodné

    Irenka Blazeovaná nacvičenými pohyby otevřela domovní dveře, potmě vyběhla schody a už na třetí pokus  vrazila vzpurný klíč do zámku. Kdo z čtenářů už v takto rané fázi vyprávění vzpomenul na Freuda je u mne normální čuně a měl by si dát přes čumák. Irenka měřila asi 174,3 cm a honosila se mírami *91 60 89. Když vnikla onoho pochmurného lednového večera, kdy hustá mlha halila tvář města a možná, že to tak bylo lepší, do útulného bytečku, který obývala společně se svým kanárem Emilem, sestrou Arankou a *arabským pěstounem nevyslovitelného jména ( pro zjednodušení mu budeme říkat třeba Jozef ), zastihla sestru už na loži. Pochopitelně na něm neležela sama.

    Polonahý zarostlý a zcela evidentně zle podroušený mladík, který se honosil mírou 17,43 cm, se na Irenku podíval nejprve lhostejně, vzápětí mu však v očích zahořela touha.

Nemáš něco k jídlu, kotě?

Ne, vypadni.

Třeba jenom rohlika.

Ne, vypadni.

Tak já teda du, no.

Ne, vypadni.

Mladík ( pro zjednodušení mu budeme říkat třeba Jozef ) se znechuceně zvedl, *oblékl se a důstojně vykráčel ze dveří.

To je záchod. oznámila mu Irenka, ale Jozef už na to zřejmě přišel, neboť se odtamtud linuly podivné, ale velmi usilovné zvuky.

    Kanár Emil poposkočil na bidýlku a vydal ze sebe táhlý skřek v marném pokusu napodobit leoparda. Poté slétl dolů k pítku a zhluboka si přihnul.

    Kdo to vlastně byl? vyjel druhého dne pramálo naladěný Jozef na Aranku.

To byl Jozef. vece Aranka blazeovaně a tváří se podezřele šťastně. Vono ji to přejde.

Aha. A to vždycky takhle smrdí?

Né, jenom když chlastá. bránila ho Aranka

A chlastá pořád. dodala kolemjdoucí Irenka a zašla do koupelny. Pak jsme ji dva roky neviděli.

    *A tak zůstala Aranka s Emilem sama. Teď pochopitelně kecám. Po půl roce se projevil nečekaný následek pochmurné lednové noci, kdy hustá mlha halila tvář města a možná to tak bylo lepší. A nastaly v domově smutné časy. Aranka sice vtipkovala, že teď se alespoň nepraští do hlavy, když šlápne na hrábě, ale každý věděl, že po nocích tajně pláče do krajkového kapesníčku a na ručním stavu tká bavlněný rubášek.

    A právě v této těžké době se do domu přistěhoval neznámý cizinec. Přijel v pravou půlnoc černým stěhovacím vozem a najednou nikdo ve městě nevěděl, kde se tam ten chlap sakra vzal. A stalo se, že občané chodili za starostou ( pro zjednodušení mu budeme říkat třeba Jozef ) a ptali se: Kde se tady ten chlap sakra vzal?

    Jozef měl tendenci odpovídat: Já nevim.

    Bylo to divný. říkala Aranka, když na to po letech vzpomínala. *Z toho vyplývá, že Aranka tento příběh přežije.

    Kanár Emil uždiboval ptačího zobu a občas zařval ňákou sprosťárnu. Bylo přesně 17hod 43min 10. června 2011 když se Jozef k Arance vrátil. Někdo zazvonil ,a když současná majitelka bytu otevřela, stál tam jakobysenechumelilo v kožených kalhotách a slušivém sáčku ( Mimochodem jeho míry byly 85, 65, 75. pozn. autor ) a povídá: Brej den. Je doma Aranka?

Ne ta už tu 3 roky nebydlí.

Hmm. A můžu s ní mluvit?

Ne, vypadni.

Aha.   

     Kanár Emil chcípnul.

     Aranka dlouho přemýšlela jaké dát onomu capartovi jméno, když už hento bude na světě. Nakonec se rozhodla, že mu bude říkat Truhlík. Do smrti toho litovala.

    Bylo přesně 17hod 43min 10června 2006 když praskla voda a bylo třeba přivolat instalatéra.

No, máte to tu pěkný. řekl instalatér.

Já vim. řekla Aranka.

    Záhadný cizinec zatím ve městě znásilnil tři babičky. Byl popraven na elektrickém křesle se značnou spotřebou elektrické energie.

    Když se Truhlík rodil vyhrála jakási stařenka v loterii *10 miliónů a nakoupila za ně 1743 velkých nafukovacích krokodýlů. No to jen tak mimochodem. Porod trval dlouho a byl velmi komplikovaný. Konečně však bylo dítě na světě a lékař si oddechl. Rázně plácl Truhlíka po zádičkách, ale Truhlík nenabral vzduch do plic a nerozkřičel se jak bývá v podobných situacích zvykem. Doktor na něj vyděšeně pohlédl.

Baf !!! vyletěl na něj náhle Truhlík. To sem tě dostal ty ksindle. dodal a zakousl se mu do hrdla.

 

        * - tato hvězdička byla ve vyprávění použita k označení míst, kde jsem nehorázně kecal. 


Aňa
15. 02. 2002
Dát tip
Disp.: Je mi líto, ale pravdu dím, jakkoli je děsivá (a bývá bolestně často, že..). A podložená je taky, a nikoli vratce...A ani já, ani ty na tom nic nezměníme....(slzy zamáčknutí:)) A násilí, drahý příteli, násilí tě taky nespasí. Tak prosím nic neubíjej.... a snad ty vločky..:))

DISPARITY
12. 02. 2002
Dát tip
Áňo: tvůj náčrt textu ztraceného v nenechavých packách čtenářových a bezmocného AUTORA kvílícího v houští mne poměrně vyděsil. Obávám se, že musím trpce souhlasit. Bojím se bojím o svá dítka. Jak raději bych je sám ubil krumpáčem, než je vrhnul. Do světa kradmých digitálních slůvek, anonymního exhibicionismu a pár bezva lidí. P.S. Pěkná propaganda, ne? Dám se na reklamu na vložky. Pardon. Vločky.

DISPARITY
09. 02. 2002
Dát tip
Aňa: Laik zírá. Tohle jsem myslel fakt jako úlet. Oh, jak hluboká je nevědomost tvora, který si spílá Autor.

Leata
09. 02. 2002
Dát tip
zaujimave...*

Aňa
09. 02. 2002
Dát tip
Disparity:AUTOR si nema moc co myslet, jeho záměry a přidružené duševní pochody jsou z jiného než jeho hlediska víceméně nezajímavé, jeho produkt žije svým vlastním životem, kdy se mimo jiné stává obětí různých šťouralů ( při troše štěstí má šanci dostat se i do Katovny:))))))) ale jak dím: velmi dobrý úlet...:) (tisk se zdařil - tak nashle v lepších časech...............)

Pája
07. 02. 2002
Dát tip
:o))))))) *ježíš :-)))))

clovrdik
07. 02. 2002
Dát tip
:-)))) dokonalý a velmi čtivě napsaný :-)) a ta pointa, no to jsem fakt nečekal :-)) TIP !!

Ostrovidka
07. 02. 2002
Dát tip
!!!!!!*

Lee
07. 02. 2002
Dát tip
divný, hustý, výborný BAF *

Climaster
07. 02. 2002
Dát tip
:o)))..**...:o))))

Bafomette
07. 02. 2002
Dát tip
BAF***

Aňa
07. 02. 2002
Dát tip
Profesionál žasne a zírá..:)) chtělo by se říct postmoderní, ale u tebe se raději vyhýbám jakýmkoli škatulkám (v zájmu o své zdraví:))) Tak tedy pravím: vypravěčsky výborné, zatím líbí nejvíc:) TIPTIPTIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru