Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kniha

01. 07. 2013
0
0
557
Autor
saurinka166

Jeden profesor ve škole si dělal malý výzkum na téma horor a poprosil nás, zda bychom byli ochotní se tomuto tématu na jednom setkání věnovat! Jelikož jsme třída bláznivá, tak jsme nadšeně souhlasili...,,hodina" byla hrozně zajímavá, jako vždy s jistým zásahem do terapie a tak jsme si každý povzpomínali na svá přání i na své obavy, na to co se nám v životě přihodilo a bereme to jako největší rány a tak podobně...nakonec bylo na zem položeno lícem dolů spousta papírků, na kterých byla napsána témata...měli jsme si vybrat papírek, který nás nějak přitahuje a podle zadaného tématu pak napsat nějaké své dílko! A tak jsme tvořili...toto je můj malý nápad! :)

 Mé téma: Vlastnictví jisté nebezpečné knihy nebo odporného talismanu přivede člověka do… 


Byla to zvláštní kniha! Vždy se sama objevila a zase sama zmizela. Lidstvo o ní slyšelo různé historky plné hrůzy a utrpení, ale nikdo neměl nejmenší tušení, že všechno to zlo napáchala jedna kniha. Nikdo netušil, co se v knize píše, nikdo nevěděl  kde se zrodila a kdo ji stvořil…

A kniha žila svým vlastním životem! Snad čerpala energii ze svých obětí, ze strachu a utrpení, které kolem sebe šířila. Nenašel se nikdo, kdo by se dokázal vymanit z jejích svazujících tenat a nepropadl se v nejhlubší a nejčernější inferno.

Kniha byla snad stará, jako svět sám. Někdy po svém útoku mlčela jen týdny, jindy dlouhá léta! A ke komu přišla, ten byl proklet a neměl šanci na únik…ke komu přišla, jako by se začal vnitřně hroutit…ke komu přišla, zemřel!
A za každou další mrtvou duši ji přibyla stránka.
Další stránka psaná krví…


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru