Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

podruhé

15. 07. 2013
1
3
310
Autor
poprask

Poprvé jsi řekla ženě mého bratra, že se chceš se mnou rozejít. Stalo se to v jejich bytě. Bratr váš rozhovor podle tebe slyšet neměl.

Jenže: bylo tomu tak? Pokud bys opravdu mluvila pouze pro pár uší, proč tě slyšel i on? A proč mě po mém příchodu domů vyhledal a s neklidem mě informoval o tvém záměru? Nebylo to snad všechno trochu jinak než nahodile?

Dnes se to stalo podruhé. Řekl jsem ti: jdu spát. Řekla jsi: něco je špatně. Sedl jsem si vedle tebe. Co se děje, zeptal jsem se. Řekla jsi: připadám si fakt jako tvoje spolubydlící.

Pak jsem tě viděl lhát. Ve chvíli, kdy jsem ti řekl: nevěřím ti, tak ses prozradila. Začala jsi plakat, pak jsi práskla dveřmi a vyběhla na balkon.

Sama jsi říkala: neumím lhát. A je to tak: neumíš.

Tahle manipulativní stránka tvojí osobnosti mě zajímá.

Když ses rozplakala, na chvíli jsem ztuhnul. Napadlo mě, jestli ti nekřivdím.

Musel jsem si situaci znovu přehrát. Vše do sebe zapadá.

Jsi mi teď dál: jak za sklem.

Pozoruji tě.

 


3 názory

z poctiů jen jedné strany nelze soudit, je to o bolesti, ale taky mi přijde o nepochopení a ženy se většinou se svými vážnými záměry mají potřebu svěřovat někomu jinému, někdy je v krátkosti kouzlo, tady mi chybí


Arnica
15. 07. 2013
Dát tip

hm hm hm... je to na mě moc ublížené a obviňující... ale možná mi to prostě jenom přípomíná jednoho mého dávného přítele :-)

Abych hodnotila něco víc, tak je to pro mě krátké... Můžu se těšit na něco delšího? Jinak vítej na písmáku! (a rozhodně se nenech odradit ;-)


Incognito
15. 07. 2013
Dát tip

Ze života...t


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru