Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tajemství náměstí

09. 02. 2002
0
0
1324
Autor
člobrda

 

Už když jsem vstoupil na naše malé náměstí, věděl jsem, že něco není v pořádku. Takové polechtání na smyslech. Nesmysl. Snad to, že se mi povedlo vstát ráno a vydat se na tohle místě v době, kdy některé prodavačky v obchůdcích potajmu dopíjejí studené kafe, je zvláštní. Kdyby tady, vedle těch obchodů, byla příjemná kavárna, zašel bych dovnitř a taky srkal kafe. Z hrubého, bílého porcelánu. Není tu kavárna. Jen ten zváštní pocit.

Kachličky se sice pravidelně, ale přece jen lhostejně povalují všude kolem. Je na ně našlapán sníh. Křupající bílá hmota.

Kolem rohu zeleniny prochází ošklivej chlap a chechtá se do mobilu. Tři puberťáci se pokoučejí koupit cigára, paní v trafice čte noviny. “Dobrý den” Paní z našeho domu, dává mému psovi piškoty. Hodná paní, která ráno čeká na vnuka. Připravuje mu snídani, a pak se ten čahoun vydává do školy. Ale nic z toho, ani ta fešanda s usměvavými vlasy, ani rozšlápnutá inkoustová náplň není to, co hledám.

Posouvám si čapku více na uši, nabírám vzduch, uvolňuju ramena. Ten vzdoušek ..ale vždyť.. nos mi hýbe hlavou a už to vidím. Ve starém kabátě, s límcem přes lalůček uší, tam stojí, na horním rohu náměstí, dědoušek. Jeho levá ruka je důkladně schovaná v tajemnosti kabátu, pravačka přidržuje hlavičku dýmky.

A s nátiskem, jakoby hrál na saxofon, vypouští další voňavý tön a sníh kolem jeho bot taje.


člobrda
21. 02. 2002
Dát tip
:o)

člobrda
19. 02. 2002
Dát tip
šmírovaní, kotniky ????

Krel
19. 02. 2002
Dát tip
kotník sem, kotník tam..:-ú)

batman se vrací:-)

Krel
13. 02. 2002
Dát tip
jojo, starej tvrdej hoch to je, jenom pozor na kotníky..:-))

kotníky? kurnik šopa... :-))))

Celkem dobře popsaný moment (pohlednice - Kandelabr to vystihl), ale čekal bych nějaké vyvrcholení, už kvůli té první větě.

Krel
12. 02. 2002
Dát tip
:-)) batmane...

Kandelabr
11. 02. 2002
Dát tip
docela příjemná pohlednice. nechapu ale to pravidelné/lhostejne rozmístění kachliček


...já bych fakt moc ráda něco hlubšího než smajlíka.. ale řekni, co mám napsat? ...tvé "šmírování" ...? :-)

...já bych fakt moc ráda něco hlubšího než smajlíka.. ale řekni, co mám napsat? ...tvé "šmírování" ...? :-)

kurnik... tolikrát jsem to nechtěla:(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru