Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vetřelci jiného světa

07. 08. 2013
0
0
287
Autor
meruper
Vše začalo tím že jeden obyčejný občan, Mat Landertson dostal nabídku práce ve společnosti Ingrand future. Nabídku samozdřejmě přijal, protože za ni byl dobrý plat a on splňoval všechny požadavky. Po prvním dni co nastoupil do práce dostal e-mail od neznámého odesílatele s podivným obsahem: ,,Já vím co je Ingrand future zač jakýkoliv kontakt na pracovišti je zakázán jakýkoliv únik informací se trestá smrtí." Mat se zarazil ,,únik informací o čem ??? " pomyslel si Mat. Ale druhý den v práci se ani nestačil zeptat než mu přidelili parťáka - no nebo spíše parťačku - Lusy Jansenovou Byla madá možná trochu mladší než Mat a měla dlouhé hnědé vlasy a hnědé oči . ,,Jak dlouho tu pracujete? " zeptal se Mat. ,,Týden" řekla mu Lusy. ,,Já dva dny a pořád nevím o co v této práci jde. " ,,Tak já vám to tedy řeknu jde tu o věci o kterých nemáte ani ponětí. Stačí ? " ,,Ne." ,,To je jedno stejně máme první případ, " řekla Lusy a odešla do nějaké místnosti. Po chvíli se vrátila k Matovi a v ruce měla pistol značky colt. ,,K čemu ??? " zeptal se Mat.
,,K práci. " odpověděla mu lucy. A zase odešla. Po chvíli se vrátila se starou odstřelovací puškou a klíčky od auta. ,,Bylo nahlášeno záhadné zmizení v místním lese." ,,A na co tu odstřelovačku ? " zeptal se Mat. ,,Kdyby to bylo náhodou masožravé a daleko." zasmála se Lusy. Mat se už radši na nic neptal. Když dojeli do lesa vystoupila Lusy z auta a vytáhla dalekohled. Po chvíli pročesávání lesa očima se rozhodla pro jinou metodu hledání. Vylezla na skálu s Matem za zády a rozhlédla se kolem. Nikde nic nebylo. Mat zaslechl jako by bylo něco v lese a šel se tam podívat. Podíval se za keř za kterým to slyšel a najednou na něj vyskočilo obrovské zvíře podobajácí se opici a začalo ho surově napadat. Lusy samozdřejmě zaslechla Matovo volání a začala po zvířeti střílet to se leklo a uteklo. ,,Máme problém" řekla Lusy a dodala: ,,jestli jich je tu takovích více budeme mít co dělat...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru