Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hlášení noční hlídky Praha

02. 09. 2013
0
0
400
Autor
AnnaErlienko

Hlídky v Brně je larp, který má tradici již mnoho let. Mám to štěstí, že mohui hrát každý rok jednu z postav ze světa Hládek od spisovatele Sergeje Lukjaněnka. 

   Příjezd do města Brna ve vagónu s třemi inkvizitory mě moc nepotěšil. Po příchodu na hlídku jsem se totiž chtěla jít registrovat na Denní hlídku, ovšem tam podle informací vybuchla magická bomba a polovina hlídkařů byla ve Freezu (znehybnění na jednu hodinu). Za vše mohl podle informací temný gang (horda upírů), který se chystal zaútočit i na Noční hlídku města Brna. To se nepovedlo díky rychlé reakci lidí z Noční hlídky. Já asi dvě hodiny proseděla schovaná za židlí, protože šéf Noční hlídky Blahomil Grunda, mě jako stážistku nechtěl pustit ven a co by tomu řekl šéf z Noční hlídky z Prahy, kdybych se nevrátila ze stáže.

   Později mě konečně vzali jen jako pozorovatele na akci, která měla být o zatčení temného gangu. Naštěstí se nestalo nic vážného, temný gang byl zatčen a odveden na stanici Noční hlídky, která měla tou dobou už dvě hodiny službu. Poté byly vyslechnuty klíčové osoby a obviněni z porušení dohody.


    Inkvizice je podle závažnosti zločinu nechala zaklet do věcí. Obvinění z nedodržování dohody, napadnutí štábu Denní hlídky atd.
Tím problémy v Brně nekončí. Jistý černokněžník se snažil probudit město k životu a k tomu všemu měl být patronem města Temný.
Proto jsme podle echa vyjeli na místo kde se měl černokněžník objevit. Neobjevil se, byl chycen až později. Více podrobností neznám při této akci jsem nebyla.


   Den druhý mě nechala Noční hlídka prostudovat Šero a projít záznamy. Zjistila jsem, že utekli nebezpeční vězni z věznice v Černovicích. Polovina se jich rozběhla do svých domovských měst takže je možné, že máme ve městě nějakého uprchlého vězně. Byla mezi nimi i malířka, která nechala propadat věci do šera. Jak dokázaly její kresby ovlivňovat šero se nezjistilo. Byla chycena Noční hlídkou a odklizena. Více informací nemám.


    15. 04. 2012 proběhl tribunál u kterého jsem byla přítomna jako pozorovatelka a stážistka Noční hlídky z Prahy. Obvinění byli dva. Fridrich Baumann Haas a Bořivoj Lang.
Oba dva byli na základě důkazů odsouzeni za probouzení města Brna a probuzení jiných měst. Fridrich Baumann Haas si odseděl o 99 let více, proto byl propuštěn jenom s přísahou, že se nebude mstít na lidech, kteří proti němu svědčili a už nikdy se nepokusí probudit město. Bořivoj Lang byl ještě ten den zavřen do vězení kde si odpykává trest.

Denní hlídka města Brna
Vedoucí Denní hlídky: Stanislav "Kalt" Valenta
Denní hlídka i když se to zdá zvláštní byla velice příjemná a přístup členů ke Světlé byl velice milý. Během chvilky mě zaregistrovali a poté mě vyprovodili ven z budovy Denní hlídky. Jediný problém byl s vlkodlaky, kteří se servali na štábu, ale to se může stát kdekoliv. Panovala tam velice pohodová atmosféra. Hlídkaři ví jak se mají chovat.

Noční hlídka města Brna
Vedoucí Noční hlídky: Blahomil Grunda
Noční hlídka mě vzala pod ochranná křídla po dobu kdy jsem byla na stáži. Naučili mne pracovat v šeru a také jaké to je lovit upíří gang. Nemohu podat stížnost ani na tuto hlídku. Pracují ovšem pomaleji než Denní hlídka, která má vše hotové za pár minut. Výslech dvou osob trval Noční hlídce asi dvě hodiny, tyto hodiny jsem hlídala ještě s jedním hláskařem zadržené. Byla zde zcela jiné atmosféra než na Denní hlídce, ovšem efektivnější.

Shrnutí: Brněnské hlídky mají vše pod kontrolou. Nic co by se nedalo vyřešit. Spolupracují mezi sebou, když je potřeba. Vztahy jsou jako všude jsme přece Temní a Světlý. Dodržují dohodu. Není nic co by hlídky nezvládly.


Tohle je hlášení pro Noční hlídku města Prahy.


Vydáno dne: 15. 04. 2012 v Praze


Podpis: Anna Rozsypalová, Světlá, Obrateň, 7. Kategorie


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru