Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sen

25. 09. 2013
0
0
675
Autor
Britrik

Škoda, věčná škoda, že si člověk sny nepamatuje, aby si je zapsal. Přitom stačí probudit se ve správný okamžik. 

Nejhorší však nepochybně je, když se mu ve snu zdá, že se probudil a děj snění zapisuje...

Hřbitov rezavějících aut, strom prorůstající motorem a natahující se ke svým ne tolik vzdáleným bratrům v blízkém lese. Vytáhl jsem trošku sušeného masa a usedl ke kmeni největšího buku, který jako by strážil vchod do znovu získaného hájenství přírody. Rozhled do krajiny byl úchvatný. Stačilo jen zavřít oči a člověk znovu vidět to, co zde po staletí stávalo a dnes zůstávalo v troskách, které nikdo neopravoval.

Svět se po šílenství a kolotoči zvráceností vrátil do doby, kterou mnozí ještě před Koncem považovali za vrchol celého lidského snažení. A současný stav jim dával zapravdu. Zbytky lidského rodu obývaly jen několik hradů, které pečlivě udržovali, opevněných vesnic. Města se svým nedostatkem orné půdy a tím i potravy, zůstala v rozvalinách. Nějaký čas si samozřejmě prostřednictvím bojůvek snažili někteří ambiciózní pánové a jedna dáma získat víc, než kolik byli schopní ovládnout, ale spojené armády je nakonec porazili a oni zmizeli do zapomnění. Prý zkusili své štěstí za dalekým mořem, ale kdo ví... Tady se opět rozkládal prastarý les, jako by i rostliny se po staletích opět volně nadechly a získaly tím i ztracenou rychlost v růstu, dozrávání plodů.

Vrátila se zvířata, které prý člověk stihl vyhubit. Možná se někde skrývala, možná se Bůh s úsměvem na tváři výjimečně pustil opět do tvoření. Nebo že by nikdy nepřestal? V lesích byl zase slyšet dávno zapomenutý zpěv a světýlka dávala tušit, že nejen zvířata, ale i ukrytí obyvatelé z říše pohádek a fantasie se rozhodli vzít zpět to, co jim bylo upíráno. Občas některý pocestný blábolil nad pivní břečkou o obrovitých zelených mužích, kteří po sobě metali kmeny stromů, tajemných lovcích plížících se zeleným šerem nekončících pralesů, ale časem si i na to všichni zvykli. Po staletích šedivého, nudného a pro mnohé i zbytečného pachtění, umírání v postelích, nastal nový rozkvět.

 

Konec se stal začátkem. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru