Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

old man blues

03. 10. 2013
0
0
496

stromy zas začínají mít barvy tolik efektní pro krajinomalbu. barevnějí stářím a sluncepořád svítí. celý pohled, rámec a prostor je propíchaný ledovými hroty větru. pompézní počátek úpadku se zlatem, s purpurem, s pompou, ovšem s citelnou připomínkou nástupu královny zimy.
lhostejně zažíváme pád další říše. buněčné invaze, množení, bujení... končí to, užvlastně skončilo. každodeně procházíme po jevišti změn a i my máme další kornatějící cévu na srdci, či v mozku, o něco méně pohyblivé klouby, unavenější záda, víc vrásek.
lidská geneze ovšem nekončí, není závislá na období. opadávate jako strom poslušný podzimu a potkáváte palmy síly,energie mladosti a krásy i uprostřed stalingradských zim. s hladší kůrou a víc než dostatečnou zásoubou mízy.
bezmíznaté rty jsou lhostejné, zkroucené v úsměšku maskujícím prohru, nebo se přisávajík teplu vzdorujícímu zimě.
nebo vás to jen napadá ve studeném autobuse, při studeném pohledu skrze probíhajícístudené městské mízní uzliny, plné bojujích aerotrofních bakterií.

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru