Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noc

14. 02. 2002
6
0
1662
Autor
Jony

Těžká je cesta domů,

lampy svítí jako světlušky

a člověk neví kudy kam.

 

Těžká je cesta domů

když chodíš po ní věčně sám,

ale já nejsem smutnej

jen se ptám.

 

Kudy a kam to vede

úzká cestička na duši

a měsíc jako pavouk přede

plášť noci, co nesluší.

 

Těžká je cesta kamkoli,

když v roušce tmy se pne,

má duše už mě nebolí

a tak ti říkám, ne!


Quinn
11. 12. 2003
Dát tip
Co zeee? Jako ze "smutnej" je prazsky nareci, bo co? :o) pochopila jsem to tak dobre? jsem budejcanda a taky tak mluvim, tak pozoooor :o) ale jinak nemam rada prazaky, ktery neznam :o) nic protiiiiiii :o) TIP

Quinn
11. 12. 2003
Dát tip
tak znova, tip :o)

Nugetka
16. 04. 2003
Dát tip
Podle mě tam to "smutnej" má být, prostě to tam patří. Co je to za skupinu, ta (to, ten) Priessnitz?

soňa
23. 03. 2003
Dát tip
***

sleeper
01. 02. 2003
Dát tip
Neznáš náhodou skupinu Priessnitz? (doufám, že se to takhle píše :-) Každopádně mi to hodně připomíná jeden jejich text a ten je vážně krásnej! Stejně jako jejich hudba. Ale i tobě patří tip.

Aki
18. 03. 2002
Dát tip
já když jsem smutnej, tak jsem smutnej a ne smutný.... nech to tam... :o)

hurricane
26. 02. 2002
Dát tip
snově snovačsky upletené :*) jen by se mi též víc líbilo y na místo j ve "smutnej"

Toxman
18. 02. 2002
Dát tip
Jony: Promin ! V zadnem pripade jsem nechtel poucovat. Pokud to tak vyznelo, velmi se omlouvam. Vyjadril jsem pouze svuj (a to zduraznuji) OSOBNI nazor. Pokud o nej nestojis, Tvoje vec. V tom pripade ovsem nechapu, proc je zde uvedeno: Autor u tohoto díla stojí o hlubší kritiku, kdyz o ni ve skutecnosti nema prazadny zajem. I presto si (podotykam bohuzel) musim stat na svem, nebot to co jsem psal drive, dle MEHO NAZORU, kazi vysledny dojem jinak velmi povedene a zadrile basne. Dale se jiz k teto diskusi nebudu vracet. S pranim mnoha uspechu - Toxman

Albireo
15. 02. 2002
Dát tip
Ne, že to není špatné, je to výborné! TIP Toxman: To slovo z obecné češtiny by mi nevadilo, kdyby v téže básni nebylo vyloženě knižní slovo "pne". Ale to považuji za drobnou vadu. Něco na způsob výrobců perských koberců, kteří vždy udělali úmyslnou chybičku ve vzoru, protože dokonalý je jenom Alláh.

Toxman
15. 02. 2002
Dát tip
Albi: Pro mne a za mne, jen at si klidne pne. Ale na "pražštinu" jsem vysazeny (pokud se nejedna o prvoplanovy zamer autora, nejake "to mi uklouzlo..." mi skutecne nesedi, navic kdyz to ani - dle meho nazoru - nema v tomto pripade opodstatneni). A jen tak mimochodem (ten Tvuj tipik tu nejak neni - asi jsi na nej zapomel :) To my by mogli potym pisac poprostu po Polski i fajnie by bylo, bo to jest taki melodyczny jedzyk. :-)))

Jony
15. 02. 2002
Dát tip
Toxman...můj jazyk vyjadřuje mé pocity a TY mě nemáš co poučovat - četl jsem tvá díla a převažují blbůstky - neber to osobně, ale nic moc. Albireo...ten tipik tu nějak zmizel, ale stejně dík

Albireo
15. 02. 2002
Dát tip
To su celej já. Sem s ním, tipem toulavým.

Nuitík
15. 02. 2002
Dát tip
Takovej celej ztracenej na cestě "domů" ztracená v celým životě si občas připadám...asi se vlastně nikdy nedozvím, proč tu jsem :o) ***!

Toxman
14. 02. 2002
Dát tip
Neni to spatne, jenom mi tam asi nejvic vadi dve veci: 1.) nareci (vubec tam nemusel byt smutnej, stacilo smutny) 2.) 2x kudy-kam (mohlo by byt napr: Kampak to asi vede, nebo kampak jen asi vede atd... )

To snad neí pravda

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru