Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tajemná minulost - 3.kapitola

22. 10. 2013
0
0
273
Autor
Kaťulka

I když jsem věděla, že Katherine má v oblibě objevovat se z nenadání a bez jakéhokoliv ohlášení byla jsem stále překvapená, že jí tu vidím. Ještě několik minut jsem jen na ní upřímně hleděla a nic neřekla.

Bylo úplné ticho. Nakonec ho náš nezvaný host přerušil. Sice jsem jí nepozvaly, ale tenhle dům vlastně před několika lety patřil jí, takže žádné pozvání nepotřebovala.
,, A to už ti ani na pozdrav nejsem dost dobrá, Katelin? ‘‘ pověděla a vypadala dost uraženě. Natáhla náruč a já šla a objala jsem ji.
,, Ahoj Katherine, ráda tě vidím. A promiň, že jsem nezdvořilá, ale nečekala jsem tě.‘‘ řekla jsem jí. U nás objímání bylo celkem normální, Katherine jsem měla stejně ráda jako Alexo, jako vlastní rodinu.
Katherine na toto nic neřekla a jen se usmála. Potom jsme si spolu povídaly skoro tři hodiny, protože jsme si měly co říct, když jsme se dlouho neviděly. A jak jsem jí tak poslouchala, hodně toho prožila. Třeba byla hodně krát v New Yorku a prý to tam bylo báječné. Já tak moc chci jet taky do NYC, ale Alexa říká, že je to pro mě velmi riskantní. Že prý bych se neovládla v tak velkém městě, kde jedna vražda navíc není nic a kde je víc opitých i opuštěnějších lidí než nikde jinde.

Při našem pokecu jsme povečeřely to mé veledílo.
,, Ale už dost řeší, kde a kdy i koho kdo z nás dvou potkal. Teď jsme se bavily a už je na řadě důvod proč jsem vlastně za vámi přijela. ‘‘ v tuhle chvíli Katherine nahodila vážný pohled, ba dokonce se na chvíli odmlčela než zase pokračovala.
,, Jde o jednu vážně důležitou věc a týká se to tvé rodiny. Jak víš ty jsi nemanželské dítě a v té době tahle věc hanbou, nejen pro otce, ale i pro matku. Tvůj otec byl šťastně ženatý, do doby než přišel o matku svých dětí. Ano ty jsi nebyla jediným jeho dítětem, ale o to tu nejde. Jde o to, že já jsem tvé dva starší bratry znala a znám, protože stejně jako ty jsou upíry díky mé pomoci. Stále žijí. A myslím si, že bys jsi ráda viděla svoji nově nalezenou rodinu. Starší z tvých bratrů se jmenuje Damon a ten druhý Stefan. Jenom ti něco dám. ‘‘ řekla Katherine a podala mi jednu fotku, poté co jsem si ji vzala zase pokračovala: ,, Ale nejenom fotku, ale můžeš mít konečně rodinu, ale samozřejmě vše záleží jak se ty rozhodneš. Dáme ti s Alexou pár minutek na rozmyšlenou, i když si myslíš, že tvá odpověď je zcela jasná. ‘‘
I s Alexou šly do obývacího pokoje a mě nechaly samotnou v kuchyni, nevěděla jsem co mám dělat, stále jsem byla z těchto nových informací unešená a pomaloučku je vstřebávala. Po chvíli přemýšlení jsem se konečně donutila a podívala jsem se na fotografii, kterou mi Katherine dala. Když jsem se koukla uviděla jsem dva mladá a překrásné muže. Posoudila jsem, že pohledný tmavovlasý hoch s milým úsměvem na tváři bude starší Damon a ten hnědovlasý bude Stefan. Jak už Katherine řekla v odpovědi jsem byla rozhodnutá hned jakmile jsem zaslechla, že mám ještě nějakou rodinu. Utřela jsem si slzy a vešla jsem za Alexou a Katherine, která si o něčem povídaly. Když jsem vešla otočily ke mně hlavy a čekaly na moji odpověď, u Alexy jsem viděla, že ať se rozhodnu jakkoliv budu při mně stát. A Katherine to samé.
,, A kde jsou? Kde v tuhle chvíli žijí? ‘‘ místo odpovědi jsem Katherine položila otázku, ale viděla, že jsem se rozhodla, že navštívím své bratry. Jinak bych otázku nepoložila.
,, Právě teď žijí v jednom městečku jménem Mystic Falls, je asi tak 5 hodin cesty autem.‘‘ odpověděla.
,, Dobře. Chci jít vstříc osudu, jedeme do Mystic Falls za mými bratry.‘‘ řekla jsem a chvíli na to jsme se začaly balit. Opouštíme město. Chci zůstat s mými bratry i přes překážky, které nás asi neminou. Sice opustím své přátelé, ale ti jsou jen přáteli když se jim to hodí a ani jim chybět nebudu. Rodina je důležitější než cokoliv jiného na světě.
Teď když už jí mám není tato věta jen pouhé slovo za slovem, ale skutečný fakt. I když se neznáme, nikdy jsme se neviděli i tak je rodina na prvním místě. Možná si nepadneme hned do oka, ale určitě mě přivítají do své rodiny. A jsem ráda, že ji i já konečně mám.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru