Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Muž, který hovořil s kameny

04. 11. 2013
1
5
384
Autor
Rock Wagram

Kdysi dávno v budoucnu, znal jsem muže, který hovořil s kameny. Říkal mi, že mu předávají mnoho užitečných rad a odpovídají na ty nejsložitější otázky o životě.

Rozhodl jsem se, že to zkusím také. Chvíli jsem hledal, než jsem si vybral kámen, který by se mi líbil. Opatrně jsem jej zvedl a přiložil k uchu. Nic. Říkal jsem si, že bych mohl zkusit levé ucho. Nic.

Otráveně jsem kámen zahodil a vrátil se k muži.

,,Ty, hele, dělal sis ze mě legraci, že? Ty kameny vůbec nemluví.'' obvinil jsem ho.

,,Ale vůbec ne. Co jsi slyšel?'' zeptal se mě ten člověk. Když jsem odpověděl, že nic, pouze šumění, řekl mi: ,,Ten kámen ti předal to nejzákladnější moudro. Řekl ti – Ššššš – abys naslouchal. Kdo totiž neslyší ticho ve svém nitru, nemůže rozumět sobě – natož řeči kamenů.''


5 názorů

DavidPetrik
05. 11. 2013
Dát tip

Jak zde jiz nadhodili jini: doporucuji zmenit kategorii z povidky na miniaturu nebo mimo. Strukturou ani jinymi parametry to neni povidka.


DT
05. 11. 2013
Dát tip

Je to dobrý. *


Lakrov
05. 11. 2013
Dát tip

Ústřední myšlenka tohohle textíku, který nazýváš povídkou, je správná, pravdivá a "sděleníhodná". Tak, jak je podána (bez jakéhokoli dalšího obalu, představujícího přidanou hodnotu) je to však stále jen myšlenka, připomínající spíš útržek z nějaké východní filosofie. Teď je na řadě napsat povídku, v níž bude ta myšlenka použita.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru