Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kulka

16. 02. 2002
1
0
1520
Autor
PV

Včera jsem koupil kulku

přímo doprostřed čela.

Z hlavy mám jen půlku

druhá mi uletěla.

 

Sloužíš milá kulko

jednomu účelu.

Proletět se vzduchem

vstříc hlavě průstřelu.

 

Nevadí mi po tobě

známky na těle.

Mě vadí na tvé pažbě

spíš ruka přítele.

 

Zbyl po tobě chlad

a malinkatý drážky

a po olově hlad

má střelo z malorážky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Amanda
24. 02. 2002
Dát tip
Pekne ale neco mi tam snad chybi... nevim

Nuitík
22. 02. 2002
Dát tip
pino15: My pražáci jsme naivní....:o)

PV
22. 02. 2002
Dát tip
Někteřé jsme na i v ní!

pino15
21. 02. 2002
Dát tip
Nui: zatím se mi ještě neuvolnilo vajíčko :o))

Nuitík
21. 02. 2002
Dát tip
pino15: zajdi si do krámu a vyseď si slepičí :o)))

pino15
21. 02. 2002
Dát tip
Nui: vy pražáci nevíte, že v kšeftě neprodávají slepičí, ale kohoutí ? :o)))))))))))

pino15
20. 02. 2002
Dát tip
myslím, že já z toho mám pocit fajnovej, protože se u toho usmívám a na nějaký zákonitosti nemám čas ,ale hlavně hlavu :o)))))))))))))) ale nejvíc se mi líbilo, jak jste vpodstatě na sebe moc milí a hodní...chtěl bych být s váma :o))

Astalavista
20. 02. 2002
Dát tip
PV: Určitě se to zlepší, tady se zlepší každej, vážně!! :) pino: jsem na sebe hodný fšichni, né? :))) I my!!

Nuitík
20. 02. 2002
Dát tip
pino15: Milujte se a množte se :o)

PV
18. 02. 2002
Dát tip
To Astalavista: Myslim si, že adept na ocenění "SHIT ROKU" jsem já. V tomhle jsem prostě lepší. Píšeš moc hezky, asi jsem to přehnal. Chybý mi ta trocha pokory, kterou by měl každý mít. Mám co zlepšovat a budu na tom dělat. Tohle co sem sem zatim hodil jsou vesměs starý věci. Třeba se to časem zlepší.

Astalavista
17. 02. 2002
Dát tip
PV: Víš tady teď kritizuju tvoje díla a ne svoje. Obecné srovnávání nebo kritiky tipy "ty taky píšeš tak a tak"považuji za ty úplně nejhloupější. To by to tady nemuselo existovat, že? Mohli bysme si všichni mazat med kolem huby a bejt na sebe hodný:))). To by se to ale nikam nepohnulo, takže je dobře, že to tak není. Ale jsem rád, že jsi za tak krátkou dobu odhalil moje slabiny! Mám jich moře...

PV
17. 02. 2002
Dát tip
Já samozřemě taky. Ale myslím si, že literaturu nelze kvalifikovat. Nemůžeš prostě říct "Tohle stojí za prd." Jenom proto, že se to někomu nelíbí, nemusí hned znamenat, že to stojí za hovno. Je to subjektivní názor. Rád si poslechnu jakoukoliv kritiku, která dává smysl. Říkáš, že se ti nelíbí srovnávání a sám to děláš :-).

Astalavista
17. 02. 2002
Dát tip
PV: jasně, rozumíme si, ale myslím, že když budeš hledat (a namusíš ani moc pečlivě), určitě najdeš díla, který stojej opravdu za prd (i já má mezi svýma horký favority:)). Na druhou starnu souhlasím, že subjektivní vyjádření pocitu, názoru nebo story je prakticky neklasifikovatelné. V tom případě by ale přestala existovat kritika jako kategorii, do které se vměstnávají představy subjektivního a obecného vkusu. A pozor: Já nikoho nesrovnával, přiřadil k obecné představě možná, ale nesrovnával. To je rozdíl:). Měj se.

Astalavista
16. 02. 2002
Dát tip
Nemám rád, když mi to logicky nedává smysl a to je tehle případ, protože jestli si včera koupil kulku, tak už si to asi nemohl napsat, že? Leda bys do doprostřed čela přežil :))). Navíc celej nápad je dosti neoriginální, i rýmování bylo podobným způsobem použito u Daniela Landy, který zpívá: Včera mě někdo zabil, prohnal mi hlavou kulku, zem byla hrozně studená, ze života užil jsem si půlku. Takže, příště to zkus jinak :))). Mimochodem: naši v tom biatlonu zase nedopadli (to jen asociace na tu malorážku:))

PV
16. 02. 2002
Dát tip
To Astalavista: Landu neposlouchám :-). Básně jsou obecně často velmi neoriginální. I tvoje.

Nuitík
16. 02. 2002
Dát tip
Mně to dává smysl...nebolí, když Ti někdo něco provede....teda bolí, samozřejmě, ale stokrát víc to bolí, když je to podraz od Tvého přítele, kamaráda...:o(

PV
16. 02. 2002
Dát tip
Nuitík : pžesně to sem chtěl říci. Možná sem to měl napsat jinak, ale já to jinak neumim. To už by byla jiná básnička.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru